Urmărește emisiunea live


Rădulescu s-a autosuspendat din PSD și face plângeri penale

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a decis să se autosuspende din PSD pentru o perioadă de șase luni. Mai mult decât atât, a decis să depună plângeri penale nominale împotriva celor care l-au ameninţat.

"În ultimele zile am fost ţinta unor atacuri venite din partea unei părţi a presei aşa-zis de dreapta, dar şi ţinta unor ameninţări de o extremă violenţă care m-au vizat pe mine, dar şi familia mea (soţie, copil minor, mamă). Trebuie să recunosc public, însă, că unele dintre declaraţiile mele au fost pe alocuri total nepotrivite, uneori chiar şi neinspirate, dar acestea au fost făcute în urma unor provocări venite din partea a doi jurnalişti de la un cotidian central.

[citeste si]

De altfel, îmi asum vina de a fi discutat personal cu aceştia în loc să fi apelat la Biroul de presă al partidului pentru a intermedia interviul, şi prin urmare, m-am trezit în mijlocul unui scandal care poate aduce atingere imaginii PSD. Totuşi, este frapant cum, în urma declaraţiilor mele, procurorii ÎCCJ au deschis imediat un dosar in rem pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce, deşi de mai bine de o lună se incită, în mod public şi făţiş la violenţe ba împortiva Curţii Constituţionale, ba împotriva unor politicieni şi miniştrii, publicându-se în spaţiul virtual adresele de domiciliu sau numerele de telefon ale acestora, nu s-a autosesizat niciun procuror. Dar niciunul! De altfel, constatând indiferenţa vădită a procurorilor în ceea ce priveşte ameninţările la adresa mea sau a colegilor din Guvern, am decis ca, personal, să depun plângeri penale nominale împotriva celor care m-au ameninţat pe mine şi pe membrii familiei", a spus social-democratul.

Sancțiune

"Concluzionând, pentru a nu atrage şi partidul în această sarabandă, am hotărât ca, în conformitate cu articolul 29 din Statutul PSD, să mă autosuspend pe o perioadă de minim şase luni din partidul meu de suflet, în ideea de a-i proteja atât imaginea, dar şi pe cea a colegilor mei, care, la rândul lor, au trecut cu puţin timp în urmă prin situaţii asemănătoare în ceea ce priveşte ameninţările la adresa lor şi a famiilor lor. Nu îmi voi trăda colegii din grupul parlamentar social-democrat, pentru că fiecare vot al nostru în Parlament este important şi pentru PSD şi pentru Guvernul pe care îl susţinem. După clarificarea problemelor, menţionate mai sus, voi anunţa, în termenul statutar, partidul referitor la decizia mea viitoare. Nu în ultimul rând, mulţumesc celor care m-au susţinut în ultimele zile, dar şi celor care m-au criticat", a mai zis Cătălin Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel