Radu Tudor, video cutremurător. E premieră naţională

Radu Tudor a prezentat, la Antena 3, un video cutremurător, realizat de NATO, privind localitatea Palmyra. Este vorba de o premieră naţională.

[citeste si]

Un material extraordinar, un cutremurător film documentar realizat de NATO, a fost prezentat de Radu Tudor la Antena 3, miercuri seara, în premieră naţională. Este vorba despre oraşul antic Palmyra, din Siria, aşezare care are în spate o istorie de peste 2000 ani. Acest sit arheologic de o valoare inestimabilă aproape că a fost ras de pe faţa pământului de membrii grupării teroriste Daesh, supranumită ISIS, sau Statul Islamic Au dispărut comori extraordinare, au fost distruse monumente. Împreună cu Palmyra a dispărut şi Khaled Al Assad.

Peste patru decenii a păzit Palmyra

Khaled Al Assad a fost ca un înger păzitor pentru Palmyra. A trăit acolo mai bine de patru decenii. Peste 40 ani în care a catalogat o mulţime de artefacte, de monumente, de monede. Toate valori insetimabile ale culturii, ale istoriei. Toate aparţineau întregii lumi. Teroriştii au distrus atât Palmyra, aproape rasă de pe faţa pamântului. L-au omorât şi pe Khaled Al Assad, care nu a mai avut cum să protejeze locul pe care l-a iubit şi l-a slujit până când, la 81 ani, a fost ucis, pentru că nu a vrut să divulge nici un secret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel