Radu Tudor, analiză cruntă după tragedia de la Nisa

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a făcut o analiză în zece puncte după atentatul de la Nisa.

"Franta a fost lovita de Ziua Nationala – 14 Iulie – si din punct de vedere al simbolisticii, asta inseamna o umilinta uriasa pe care o suporta din partea fundamentalistilor islamici. 

Nisa este al doilea oras ca destinatie turistica in Franta. Milioane de francezi si straini vin pe Coasta de Azur. Efectul devastator dupa 2 atentate la Paris si unul la Nisa ar putea fi prabusirea incasarilor din turism ale Frantei si ideea ca nu mai este o tara sigura pentru un sejur sau un concediu. Imaginea zecilor de cadavre pe faimoasa Promenade des Anglais din Nisa va ramane mult timp, din pacate", a scris Radu Tudor pe blog.

"Prelungirea starii de urgenta intr-un stat european, convingerea ca oricand poate lovi terorismul in Franta, apelul facut pentru o eventuala concentrare a rezervistilor militari – toate dau senzatia unei pierderi a controlului din partea autoritatilor franceze", a mai notat ziaristul de la Antena 3.

[citeste si]

Un ultim avertisment

"Atentatul de la Nisa este un ultim si tragic avertisment pentru Europa. Daca nici acum nu se formalizeaza rapid un centru continental de culegere de informatii si actiune institutionala comuna cu expulzarea rapida, din UE, a elementelor radicale si a posibililor organizatori de atentate teroriste, ne putem lua adio de la linistea de zi cu zi, de la siguranta cu care ne-am obisnuit de atatia ani, de la concedii fara griji si destinatii fara teama. Exista o singura tara in lume care stie aproape perfect lectia preventiei prin metode de inalt nivel : Israel. Tel Aviv sau Ierusalim s-au mutat acum in Europa. Atentatorii sunt cam aceiasi", a mai scris Radu Tudor. Citiți AICI analiza completă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel