Radu Beligan își sărbătorește cei 95 de ani pe scenă, la Metropolis

Lectia de violoncel
Lectia de violoncel

Actorul român cu cea mai longevivă carieră, Radu Beligan, va împlini 95 de ani pe 14 decembrie, când la Teatrul Metropolis din București legendarul maestru va dialoga cu idolul tinerilor, Marius Manole, în spectacolul „Lecția de violoncel“, după o piesă de Mona Radu.

Potrivit ziarului Metropolis, spectacolul "Lecția de violoncel", care va putea fi văzut la instituția culturală din Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, Bucureşti, pe 9, 10, 14 şi 16 decembrie, de la ora 19.00 este şi un cadou cu dublu sens, care porneşte dinspre echipa Teatrului Metropolis către Radu Beligan, dar şi dinspre Radu Beligan către teatru şi către spectatorii săi (actorul nu a mai avut un rol nou de nouă ani, de când a avut premiera cu „Egoistul“).
În piesa gândită special de scriitoarea Mona Radu pentru maestru și regizată de Felix Alexa, alături de Radu Beligan și Marius Manole, publicul va avea ocazia să-i urmărească și pe actorii Lamia Beligan, Tania Popa şi Rodica Ionescu.

„Orice apariţie nouă este, pentru mine, o bucurie. Acum sunt, deja, într-o perioadă de iubire cu noul meu rol. Mona Radu este o tânără scriitoare, genială, şi pot spune asta cu toată inima. Ea mi-a oferit un rol care m-a făcut fericit, pentru că, de când joc piesa asta, am avut parte numai de noroc. Premiera este legată şi de o sărbătorire care pe mine mă copleşeşte, un cadou de ziua mea, la 95 de ani“, a declarat Radu Beligan pentru Ziarul Metropolis.

Pe de altă parte, directorul Teatrului Metropolis, George Ivașcu, cu greu a putut exprima în cuvinte recunoștința pentru șansa oferită de viață de a-l avea alături pe Radu Beligan în proiectul demarat în urmă cu șase ani, Teatrul Metropolis.

„Am mai spus acest lucru, dar simt nevoia să-l repet, ca pe un semn de mulţumire, apropo de prezenţa maestrului Beligan aici. Iată, în al şaselea an de când s-a înfiinţat Teatrul Metropolis, culmea, ne aflăm sub aceeaşi stea norocoasă“, a mărturisit George Ivaşcu, precizând că „Acum şase ani, cel care a tăiat panglica de inaugurare, împreună cu mine, a fost maestrul Beligan. Nu numai că ne-a purtat noroc, dar ne-a purtat şi de grijă. Îi mulţumesc din tot sufletul şi, fără menajamente, îi pot spune un sincer «îl iubesc!»“.

„E o mare bucurie să joci într-o tragicomedie în care joacă şi domnul Beligan. Îmi face mare plăcere să fiu cu colegii mei de la Teatrul Naţional, Rodica Ionescu, Lamia Beligan şi Tania Popa“, a declarat și actorul Marius Manole.

O urare frumoasă a transmis și regizorul piesei în care maestrul va juca chiar de ziua sa pe scena Teatrului Metropolis, Felix Alexa: „E o senzaţie foarte specială. Nu mă simt ca la o repetiţie obişnuită, asta deoarece a lucra cu domnul Beligan înseamnă o experienţă care nu ţine numai de teatru. Este şi o experienţă umană, minunată, aproape o incursiune subiectivă în istoria teatrului românesc“.

Mărturisind că e emoționant să dea indicații maestrului Beligan, Felix Alexa a mai spus: „E un actor care şi-a dedicat întreaga viaţă profesiei. A fost un fanatic al profesiei, lucru pe care îl apreciez enorm. Încercăm să reconstruim şi noi, în anii aceştia atât de nebuni, fanatismul pentru teatru(...) Să dea Dumnezeu să-l sărbătorim şi la 100 de ani cu acest spectacol!“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel