Radu Banciu, mesaj în forță din studioul B1 TV. A decis ce face la referendum

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, despre referendumul ce ar putea fi organizat în luna mai, odată cu alegerile europarlamentare.

„Nu știm încă ce întrebare ni se va adresa. Vreau să declar aici, fără să influențez munca oamenilor de bine de la Cotroceni sau conștiința electoratului din România, că, pentru un astfel de referendum, mă voi deplasa. E un referendum care mă interesează pentru legile justiției, deci voi fi acolo, chiar dacă nu știm încă întrebarea. Va fi ceva cu statul de drept. E nevoie ca oamenii să se deplaseze pentru că nu este o chestiune de votat niște imbecili. E o problemă care ne privește", a spus Radu Banciu la B1 TV.

„Justiția e ca apa. E ca aerul. Nu poți să spui pe mine nu mă interesează. E un referendum la care ne ducem și dacă se mai reia", a mai spus Radu Banciu.

Klaus Iohannis: Vreau să am parteneri românii care îşi doresc să dea un semnal clar

„Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Aproape. Lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate. Nu vreau să fac eu un refrendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens”, declarase Klaus Iohannis la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă”. 

Săptămâna trecută, mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au primit şi au acceptat invitaţia de a participa la consultările şefului statului cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie.  

VEZI ȘI: Întrebare referendum 2019. Deputat: Răspunsul va fi "DA". Toleranță zero!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel