EXCLUSIV  Radu Banciu, despre intrarea în politică. Interviu: "Este dezgustător"

Radu Banciu a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News în care a vorbit despre mai multe subiecte privind cariera sa printre care și intrarea în politică.

Realizatorul TV ne-a spus că nu ar folosi televiziunea drept trambulină către acest domeniu. Radu Banciu a explicat și cum vede intrarea jurnaliștilor în politică, referindu-se la cazul lui Robert Turcescu. În rândurile de mai jos găsiți prima parte din interviul pe care ni l-a acordat Radu Banciu în exclusivitate.

Anca Murgoci: V-ați gândit să intrați în politică? 

Radu Banciu: Niciodată nu m-am gândit serios la acest lucru în primul rând pentru că nu m-a atras. Este dezgustător. În momentul de față, ce ai putea să faci în politică? În politică... dacă aveai pornirea aceasta, intrai acum 20 de ani. Eu aveam pe-atunci vârsta necesară, dar astăzi mi-a trecut orice pornire, dar subliniez că niciodată nu m-am gândit la modul serios. Nu cred că ar fi oportun. Fiecare cu meseria lui. Nu am de ce să mă duc în alt domeniu. Pe lângă toate acestea, să nu uităm că politica depinde de oamenii de lângă tine, nu o faci singur. Trebuie să ai încredere în oameni, ceea ce nu e cazul. În al doilea rând, nu este o sursă de venit din care să trăiești cinstit. Este ca și când te-ai face învățător la țară, adică îți trebuie mare pasiune, mare vocație. Eu nu mă duc în politică să fur. N-aș putea trăi din politică. Nu este motivant. Unde să te duci în politică? Partidele mari sunt compromise, iar partidele mici sunt la început, nu am încredere. Nici măcar în Nicușor Dan (n.r. - nu am încredere). Nu am nimic în comun cu el. Nici nu ne cunoaștem. Nici dacă m-ar împinge cineva și mi-ar spune: 'ori faci politică, ori nimic' , aș alege să nu fac nimic. În momentul de față, nu există această posibilitate pentru mine.

Anca Murgoci: Să înțeleg că nu sunteți de acord cu intrarea jurnaliștilor în politică.

Radu Banciu: Păi nu știu, poate unii sunt mai politicieni decât jurnaliști. Uite, de exemplu, cazul lui Turcescu. După părerea mea, Turcescu este mai mult politician decât jurnalist. El nu a fost cu adevărat jurnalist niciodată. De fapt, a și mărturisit. Locul lui era mai degrabă în politică decât în jurnalism. Ce a făcut el în jurnalism, putea să facă oricine. Nu zic că nu poate să facă lucruri în politică, dar vreau să spun că, deontologic vorbind, la ce înseamnă jurnalismul astăzi... locul lui nu era aici. Însă la cum a evoluat clasa politică, locul său este în acest domeniu. Când îl aud vorbind la televizor, mi se pare că este de când lumea în politică.

Anca Murgoci: Păi și cu ce schimbăm clasa politică actuală astfel încât să fim mulțumiți și lucrurile să meargă bine?

Radu Banciu: Nu este rolul nostru să schimbăm tot. Dacă ești medic, schimbi orice în societate? Dacă ești pilot, schimbi lumea? Nu. Îți faci datoria. Eu nu pot să fac mai mult decât atât. Sunt un simplu om. Nu se pune problema. Nu mi-am propus niciodată să lupt pe nu știu câte fronturi. Sunt jurnalist. De la început am avut ideea să fac presă. Nu îmi propun să fac altceva. Niciodată nu m-am erijat în ceva ce nu sunt. Nu mă apuc acum să fac pe politicianul sau pe profesorul. Eu am făcut Facultatea de Litere. Dacă la un moment dat nu voi mai face jurnalism, poate intru într-un business, mă asociez cu cineva, fac altceva. Eventual pot să fac traduceri. Nu mă voi îndepărta de acest domeniu. Pot să vând și sticle de vin, dar asta nu este o chestiune care să deranjeze undeva. Eu pot să insuflu un anumit trend, curent.

Rămâneți pe WWW.DCNEWS.RO pentru a citi și alte părți ale interviului cu Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel