Putin vrea ca sportivii ruși să poată participa sub steagul Rusiei la competițiile sportive

Preşedintele Vladimir Putin a afirmat joi că Rusia trebuie să poată participa la competiţiile sportive sub culorile drapelului propriu, de care a fost privată din cauza unui scandal de dopaj, informează AFP.

  'Ţara noastră nu trebuie să participe sub drapel neutru dacă nicio critică concretă nu este făcută actualului nostru Comitet olimpic. Este scris în Carta olimpică', a declarat liderul de la Kremlin în cadrul conferinţei sale de presă anuale.

'Dacă Agenţia Mondială Antidoping nu are reproşuri de făcut Comitetului nostru olimpic, atunci echipa noastră trebuie să participe sub drapelul nostru', a continuat Putin, denunţând sancţiunile 'nedrepte', 'ilegale' şi 'lipsite de bun simţ' la adresa ţării sale.

'Orice sancţiune trebuie să fie individuală', a adăugat preşedintele rus, promiţând că va face totul pentru a menţine sportul rusesc curat'.

El consideră că miza suspendării ţării sale din sportul mondial a fost 'motivată politic'.
Agenţia rusă antidoping (RUSADA) urmează să decidă joi dacă va va demara procedura de contestare a excluderii pentru patru ani a Rusiei din competiţiile sportive internaţionale, între care Jocurile Olimpice din 2020 şi 2022, precum şi Cupa Mondială de fotbal din 2022, pentru falsificarea datelor sportivilor controlaţi.

Interdicţia impusă Rusiei prevede că doar anumiţi sportivi ruşi, care nu avut nicio legătură cu dopajul, vor putea participa la competiţii, însă sub drapel neutru şi fără imnul naţional. Moscova a denunţat aceste noi sancţiuni, după un prim scandal de dopaj în 2015, vorbind despre o 'isterie antirusească', relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel