Purtarea măştii, din nou obligatorie pe străzile Parisului, începând de vineri

Purtarea măştii, din nou obligatorie pe străzile Parisului, începând de vineri / Foto Pexels
Purtarea măştii, din nou obligatorie pe străzile Parisului, începând de vineri / Foto Pexels

Purtarea măştii va deveni din nou obligatorie pe străzile Parisului de vineri pentru a face faţă numărului crescut de cazuri de infectare cu varianta Omicron care a dus la un focar de contaminări cu COVID-19 în Franţa, a anunţat miercuri prefectura din capitala Franţei, relatează AFP. 

Această măsură se aplică persoanelor cu vârsta peste 11 ani, cu excepţia persoanelor care se deplasează în interiorul vehiculelor, a bicicliştilor şi a utilizatorilor de vehicule cu două roţi sau a persoanelor care practică o activitate sportivă, a precizat prefectura din Paris într-un comunicat.

Franţa a înregistrat miercuri un nou record de contaminări cu COVID-19, depăşind pentru prima dată pragul de 200.000 de cazuri în 24 de ore, potrivit cifrelor publicate de ministrul Sănătăţii.

Italia și Franța, noi recorduri de infecții Covid

Franța a înregistrat marți un nou record de contaminări Covid-19, cu aproape 180.000 de cazuri noi, potrivit francebleu.fr.
Pragul de 100.000 de cazuri a fost depășit în ziua de Crăciun.

Mai exact, 179.807 contaminări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor publicate marți seară de autoritățile sanitare din Franța. Sunt spitalizate 17.405 persoane cu coronavirus, dintre care 3.416 la terapie intensivă. În urmă cu o săptămână, 16.076 de persoane erau spitalizate, dintre care 3.096 la terapie intensivă.

417 pacienți au fost internați la terapie intensivă în ultimele 24 de ore. 242 de persoane au murit la spital în ultimele 24 de ore, informează Agenția de Sănătate Publică din Franța, față de 212 în urmă cu o săptămână.

Franţa a înăsprit măsurile legate de COVID. Intervalul pentru booster la trei luni de la patru

Premierul francez Jean Castex a anunţat luni că în răspuns la o răspândire rapidă a variantei Omicron a COVID-19 guvernul restrânge intervalul pentru booster la trei luni de la patru, dar nu vor fi restricţii de circulaţie în noaptea de Anul Nou, relatează Reuters.

Jean Castex a afirmat de asemenea că de luni şi pentru următoarele trei săptămâni, toate adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimente în interior şi la 5.000 de persoane pentru evenimente în aer liber. Consumul de băuturi şi alimente va fi interzis în transportul pe distanţe lungi şi munca la domiciliu va deveni obligatorie cel puţin trei zile pe săptămână, acolo unde este posibil, a precizat premierul Jean Castex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel