Pulpe de pui în sos de caramel. Toată lumea va aprecia rețeta

Pulpe de pui în sos de caramel. Toată lumea va aprecia rețeta. Sursa - pixabay.com
Pulpe de pui în sos de caramel. Toată lumea va aprecia rețeta. Sursa - pixabay.com

Pulpele de pui, în sos de caramel, pot fi servite și pe mesele festive.

Carnea este apetisantă, cu o crustă aurie și suculentă în interior. O astfel de carne, cu siguranță, va fi apreciată de toată lumea. Și cel mai important este că se prepară ușor și nu trebuie să cheltuiești mulți bani pe produse.

Carnea de pui este cea mai disponibilă carne din magazine. Pulpele sau aripioarele de pui pot fi gătite într-o varietate de moduri. Cu toate acestea, unul dintre cele mai reușite este să le faci într-un sos de caramel dulce și picant.

Vei avea nevoie:

10 pulpe sau aripi de pui;

50 grame de unt;

5 căței de usturoi;

50 grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu zahăr obișnuit);

2 linguri de miere; 

sare, piper și condimente (boia și turmeric) după gust;

verdeață proaspătă.

 

Modul de preparare

Pulpele de pui se spală, se usucă cu prosoape de hârtie, apoi se condimentează cu sare, piper, boia și turmeric. Încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjește carnea pe toate părțile până se rumenește.

Trece usturoiul printr-o presă și prăjește-l puțin, apoi adaugă mierea și zahărul și amestecă. Puneți pulpele de pui în tigaie și fierbe-le, sub capac, timp de 20 de minute, la foc mic. Nu uita să le întorci  în timp ce se gătesc.

Plăcintă turcească: ingredientele secrete vor înlocui făina și laptele

La servire, carnea trebuie stropită cu ierburi tocate mărunt. Pulpele de pui în sos de caramel pot fi servite alături de o salată ușoară de legume. Poftă bună!

 

Pulpe de pui, cu sos din brânză feta: un preparat fantastic care nu va lăsă pe nimeni indiferent

Pulpele de pui cu sos din brânză feta este o mâncare atât de bună încât vei vrea să o gătești mereu.  

Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu și rapid și este incredibil de gustos și sățios. Necesită cele mai simple ingrediente, din care puteți face o cină pentru întreaga familie, în doar 20 de minute.

Pentru gătit veți avea nevoie de:

brânză feta,

roșii cherry,

ceapă,

pulpe de pui,

ulei de măsline,

condimente după gust.

Cantitatea de produse poate fi ajustată în funcție de preferințele de gust: cineva va dori să adauge mai multă carne, iar cuiva îi va plăcea brânza feta coptă cu multe roșii.

 

Prepararea

Se toarnă ulei de măsline pe fundul formei de copt. Puneți brânza feta în mijloc. Tăiați ceapa felii, iar pulpele de pui în bucăți mici. Aranjați ceapa, puiul și roșiile în jurul brânzei. Dacă doriți, puteți adăuga puțin rozmarin și ardei iute.

Coaja de lămâie și ardeiul murat picant vor face mâncarea mai delicioasă și mai aromată. La final, adăugați puțin ienibahar și ulei de măsline și amestecați ingredientele.

Cu se poate fi înlocuită drojdia în aluat? Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine

Dați vasul într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. Mâncarea gata se servește cu pâine proaspătă, care este delicioasă, dacă este înmuiată în brânză feta coptă.

Sau mai există o variantă: folosiți ca brânză feta coptă cu legume pentru paste. Scoateți carnea și îndepărtați coaja de pe roșii, combinați produsele până la o consistență uniformă cu un blender și adăugați-le în pastele fierte. Poftă bună!

  

Pieptul de pui e încă congelat? Dați-l prin răzătoare și pregătiți această rețetă delicioasă  

Ați venit târziu acasă și nu aveți timp suficient să dezghețați carnea? Preparați rapid această rețetă din piept de pui congelat și cina e gata. De fapt, este suficient să-l scoateți din congelator și să îl dați pe răzătoare, asigurându-vă că aduceți la masă un preparat extrem de bun și super gustos.

Acest lucru va fi, fără îndoială, pe plac copiilor și al adulților. În plus, chiar și persoanele care sunt la dietă nu vor trebui să-și facă griji la numărul de calorii, deoarece puiul este o carne albă slabă. 

Pentru a face această rețetă veți avea nevoie de câteva ingrediente simple pe care, cu siguranță le aveți deja în casă. În plus, cina va fi gata în 30 de minute.  Timp de pregătire -5 minute, timp de gătire - 25 minute, timp total - 30 minute, porții - 8 felii, calorii - 220 pe felie.

Ingrediente:

300 grame file de pui congelat și dat prin răzătoare,

160 grame brânză scamorza rasă,

100 grame de făină,

3-4 cartofi dați prin răzătoare,

3 ouă,

2 linguri ulei de măsline extravirgin,

sare și piper după gust.

 

Pregătirea rețetei

Cartofii rași se pun într-un bol. Adăugați ouăle, sarea, piperul, pieptul de pui ras, brânza rasă și făina. Amestecați bine toate ingredientele. 

La final, puneți 2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă și așteptați ca uleiul să se încingă. Turnați tot amestecul în tigaie și gătiți, sub capac, 15 minute la foc mic. După ce omleta din carne de pui s-a rumenit pe o parte, trebuie să o întoarceți pe cealaltă parte și să mai gătiți 10 minute.

Când nu ai timp, fă această salată de orez. Are doar 280 de calorii

Odată coaptă, lăsați omleta să se răcească un pic. Omleta se taie felii și se savurează cât este încă caldă.  Acesta este un preparat perfect și pentru a fi luat la serviciu, deoarece poate fi consumat și rece. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel