Scenariu de puci în TVR: Stelian Tănase, ”răsturnat” de CA

tanase stelian dc
tanase stelian dc

Membrii CA nemulțumiți de managementul actualei conduceri a TVR încearcă să adune suficiente voturi pentru a cere Comisiei de Cultură înlocuirea lui Stelian Tănase.

Potrivit surselor DCNews, unii membri ai Consiliului de Administrație încearcă să-și convingă colegii să profite de audierile din Parlament pentru a-l debarca pe Stelian Tănase de la conducere. Ei ar dori să determine membrii CA să retragă sprijinul pentru președinte, cu două treimi din voturi. Dacă se obține acordul CA, în acestă seară, la audieri, membrii CA vor informa Comisia de Cultură că intenționează să-i retragă sprijinul lui Stelian Tănase. Se plănuiește depunerea unei scrisori la Parlament, în primă instanță, urmând ca la prima ședință de CA să se constate, prin vot, pierderea sprijinului de către președinte. În aceeași ședință se va alege un interimar, dintre membrii CA, urmând ca acesta să fie validat de către Parlament. Lovitura de palat ar fi posibilă dacă toți membrii CA sprijiniți de PSD și reprezentanții salariaților votează pentru eliberarea din funcție a lui Stelian Tănase.

Senatorii din Comisia de Cultură contactați de DCnews au declarat că acest mecanism este în afara procedurilor parlamentare și că Stelian Tănase nu poate fi înlocuit de către CA, ci doar de către Parlamentul care l-a pus în funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel