PSD Brașov cere excluderea lui Nicolae Bădălău din partid

PSD Brașov cere excluderea lui Nicolae Bădălău din partid, din cauza declarațiilor legate de românii care muncesc și trăiesc în diaspora: „Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate”.

În urma declarațiilor făcute de președintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, cu privire la românii care muncesc și trăiesc în diaspora, organizația județeană a PSD Brașov cere excluderea din partid a acestuia.


„România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare. Considerăm ca incalificabile declarațiile făcute de Nicolae Bădălău și nu susținem un astfel de limbaj la adresa cetățenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declarații și suntem convinși că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toți cetățenii români din Diaspora sunt oameni onești, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutați și motivați să se întoarcă în țară, însă prin măsuri concrete, nu prin declarații defăimătoare", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de PSD Brașov.


Potrivit acestuia, exprimarea „fetițele alea" ar trebui mai degrabă „să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant", care trebui combătut cu fermitate de autoritățile statului.


„Fetițele alea" sunt victime care au nevoie de ajutor, „nu de declarații defăimătoare", arată PSD Brașov.


„Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc și muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici și profesori, oameni care își construiesc vieți noi în țările adoptive. PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate. Poziția noastră este naturală, mai ales că mâine sărbătorim Ziua Națională, prilej de reflecție și de celebrare a unității poporului român", se mai arată în comunicat, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel