EXCLUSIV  PROTESTE polițiști. Ciocan: Eu sunt pentru adevăr, nu pentru fake news-uri!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Reprezentantul Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a comentat protestele anunțate de polițiști pentru anumite drepturi cuvenite în pandemie.

„Protestul nu este al Federației pe care o eu o reprezint care are zeci de mii de oameni și foarte multe sindicate. Acest protest este doar al unui sindicat care nu face parte din federația noastră. Vă spun că luni am participat la ședința de dialog social împreună cu consilierul ministrului de Interne, colonelul Ionel Babuș, și cu secretarul de stat Norocel Stroe. S-a discutat chiar această situație, proiectul de lege privind drepturilor care se cuvin polițiștilor în această perioadă în care școlile și grădinițele sunt închise și cineva trebuie să se ocupe și de copii”, a transmis Ciocan, EXCLUSIV pentru DC NEWS.

„La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-au făcut propuneri concrete, a fost depus în Parlament un amendament care vizează modificarea art. 4 alin. 3 din Ordonanța de Urgență 147/2020 pentru acoperirea situațiilor în care doar unul dintre părinți își desfășoară activitatea în domeniile restricționate, iar acel părinte nu beneficiază de zile libere. Înainte de polițiști, Ministerul de Interne prin ministrul său a depus în Parlament acest amendament care se referă chiar la drepturile polițiștilor”, a continuat reprezentantul Federației.

Adevăr, nu fake news

„Eu sunt pentru adevăr, nu pentru fake news-uri. Ori de câte ori ministrul de Interne a avut o inițiativă de pe urma căreia s-a beneficiat concret de către polițiști, cum a fost și cu banii și cu sporurile salariale, în intervalul de timp până când aceste inițiative să fie aprobate au mai existat proteste. E o coincidență stranie: «Dacă tot se obține un drept, hai să fim și noi pe acolo».

Facem proteste joi când luni se discută problemele astea și se lămuresc? Ele trebuie doar aprobate, că de aia avem o lege și o Constituție. Există această preocupare, inițiativa este chiar de la Ministerul de Interne”, a conchis reprezentantul FSDPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel