Proteste în ţară, duminică seara

Duminică seara au avut loc proteste în mai multe oraşe mari ale ţării. 

Aproape 4.000 de manifestanţi au protestat duminică seara, timp de trei ore, în centrul municipiului Sibiu, arătându-şi susţinerea pentru preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi, ei cerând asigurarea independenţei magistraţilor. 

Circa 2.000 de persoane au protestat, duminică, la Cluj, împotriva OUG 7 referitoare la legile justiţiei şi împotriva PSD. Protestatarii au cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi au purtat pe mână banderole albe, în semn de solidaritate cu magistraţii. 

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat duminică seara la Iaşi, majoritatea lor dându-şi ca punct de întâlnire statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii. 

Peste cinci sute de protestatari au manifestat, duminică seara, în Piaţa Operei din Timişoara, nemulţumiţi de OUG 7/2019 referitoare la sistemul de justiţie. 

300 de activişti civici care au participat duminică seară, la un miting de protest pe platoul Prefecturii Constanţa, împotriva ordonanţei de urgenţă a guvernului ce modifică legile justiţiei, au pornit în marş pe pricipalele bulevarde ale municipiului reşedinţă de judeţ, către sediul PSD, pentru a-şi manifesta nemulţumirea. 

Vezi şi: Iohannis, decizie CCR. Referendumul propus de Chirieac

Kovesi, plângere împotriva Consiliului Superior al Magistraturii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel