PROTESTE. Cozmin Guşă: Lupta a devenit surdă

Majoritatea persoanelor care ies în stradă pentru a protesta față de legile Justiției sunt speriate de perspectiva rebaronizării și vor să nu le fie teamă că banii lor din taxe ar fi investiți în buzunarele politicienilor, consideră analistul Cozmin Gușă.

"Toată lupta a devenit una surdă, între niște cetățeni cum sunt cei din stradă, care nu au alternativă politică, pentru că ar fi votat-o, și o majoritate cu un comportament nesimțit care ignoră semnalele venite de la nivelul societății, de la nivelul comentatorilor independenți, al organismelor care vor să apere și să susțină legea și merg pe o linie care să le aducă rezolvarea unor probleme personale - dosarele din Justiție, pe care nu vor să le abordeze într-un sens legal, în spiritul și în litera legii, ci modificând sistemul legislativ", a spus Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Deoarece nu există alternativă politică, partidele se "lipesc" la aceste manifestări, însă politicienii strică esența lor, a afirmat Gușă. În acest moment, doar cetățenii din stradă sunt Opoziție, a evidențiat acesta.

"L-am văzut săptămâna trecută pe Iohannis într-un gest aproape disperat al unui președinte, că de la nivelul societății civile n-au venit semnale și a trebuit să iasă la tribună să facă un gest de opoziție. Partidele de Opoziție pe care le vedem sunt măcinate și ele de corupție. Ați văzut acel partid artificial și cu un titlu pompos, Salvați România, s-a dovedit a fi doar o adunătură de interese cu mici excepții care doreau să facă ceva. Dacian Cioloș este o mare dezamăgire a ardelenilor. Alte partide nu sunt în România", a declarat acesta.

"Nevoile oamenilor legate de Justiție sunt reale, sunt mulți nedreptățiți în Justiție", a mai spus Gușă. Prin urmare, nevoile Justiției erau cele legate "de dispariția exceselor, de legea răspunderii magistraților. Au încercat să croiască o lege care să le satisfacă lor nevoile", a subliniat acesta.

[citeste si]

Cozmin Gușă consideră că în urma protestelor nu vor fi efecte, ci cei din majoritate se vor mobiliza cu atât mai tare să-și ducă la îndeplinire planul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel