EXCLUSIV  PROTESTE: Boicotare televiziuni știri versus PRO TV. Ce spune Cârstoiu

Din când în când, pe Facebook, mai ales în timpul protestelor, apare îndemnul la boicot în ceea ce privește anumite televiziuni de știri din România.

Tudor Cârstoiu, tânăr activist civic, specialist în marketing, a spus că nu se află în categoria celor care vor închiderea unor anumite posturi de televiziune, dar ar vrea ca oamenii să nu mai cumpere produse de la companiile care fac publicitate în anumite media.

"Nu, nu pot să cer acest lucru într-un stat democratic unde dreptul la libera exprimare este garantat prin Constituție. În schimb, pot să le cer companiilor care fac publicitate în locuri unde se dezinformează în mod constant și unde se aruncă cu adevăruri foarte grave să-și retragă publicitatea", a zis Tudor Cârstoiu la interviurile DC News.

Întrebat cine stabilește valoarea de adevăr, el a spus: "Adevărul este un lucru concret. Stabilești cine are dreptate ascultând specialiștii și, în primul rând, uitându-te strict la fapte. Când se întâmplă un anumit eveniment, te uiți care au fost faptele și de acolo tragi concluzia dacă este adevărat".

FAKE NEWS și la PRO TV

În acest context, jurnaliștii DC News au vorbit cu Tudor Cârstoiu și despre FAKE NEWS-ul generat de PRO TV privind moartea lui Marian Râlea. Întrebat dacă și companiile care fac publicitate la PRO TV ar trebui să și-o retragă, Tudor Cârstoiu a spus că: "PRO TV probabil își va cere scuze. Am subliniat un lucru: mințirea sistematică. Atunci când există un incident izolat, s-ar putea ca acela să fie un incident izolat. Poate a greșit, ok, dar este altceva când se întâmplă în mod sistematic. Eu cred că știrile false trebuie cenzurate".

[citeste si]

Iată răspunsul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel