PROTEST la ușa ministrului Sănătății. „Unde sunt banii pentru prevenţia HIV?” - VIDEO

PROTEST la ușa Ministrului Sănătății / Foto: Captură video Realitatea Plus
PROTEST la ușa Ministrului Sănătății / Foto: Captură video Realitatea Plus

A fost protest la Ministerul Sănătății pentru banii de tratamente HIV/SIDA și o strategie națională.

Reprezentanții mai multor ONG-uri au protestat în fața Ministerul Sănătății și au cerut de urgenţă măsuri care să asigure prevenirea şi tratamentul HIV/SIDA în România, prin adoptarea unui plan naţional, transmite Realitatea Plus. Manifestanții susțin că, din cauza pandemiei, zeci de pacienți nu au mai avut acces la servicii medicale și au fost nevoiți să întrerupă tratamentul. 

„Tăcere = moarte”

Participanţii la protest au afişat mesaje precum: „Tăcere = moarte”, „Adoptaţi strategia naţională HIV/SIDA. Avem nevoie de ea acum”, „De ce nu se face educaţie pentru sănătate în şcoli?”, „Respectaţi legislaţia HIV/SIDA”, „Minister absent: peste 10 ani fără prevenţie naţională HIV/SIDA”, „Unde sunt banii pentru prevenţia HIV?” sau „Întreruperi repetate de tratament – discriminare – moarte”.

Pacienții sunt nemulțumiți și acuză că, de mai bine de zece ani, nu a fost elaborată o strategie prin care să beneficieze de medicamente fără întrerupere. Pandemia de coronavirus nu a făcut decât să înrăutățească situația grea în care se aflau deja.

„Nu au mai avut acces la medicii lor infecționiști... fără tratament de multe ori, nu mai puteau să ajungă la spitale să își facă analizele”, a spus Alina Dumitriu, de la Asociația Sens pozitiv.

Întâlnire cu Ioana Mihăilă

Oamenii au depus și o petiție și au discutat cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Printre protestatarii care au depus petiția s-au numărat și membri ai asociaţiei ACCEPT. Toți semnatarii petiției au primit promisiuni că în următoarele două luni se va lucra la strategia națională HIV/SIDA. Ministerul Sănătății a anunțat că întâlnirea cu aceștia a fost o întâlnire „constructivă".

"S-a stabilit si un calendar de lucru si mai multi pa;i pentru a rezolva problemele care sunt. Ministerul Sănătății, chiar în această lună, a suplimentat fondul pentru asigurarea tratamentului ân mai multe județe”, a declarat purtătorul de cuvânt  al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

VEZI ȘI: Trament HIV/SIDA, evoluţie uriaşă. Mariana Mărdărescu: S-a ajuns de la 20 de tablete pe zi, la un singur comprimat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel