Protest diaspora. Bacalbașa: Toți cei care au depus plângeri să fie amendați

Nicolae Bacalbașa, deputat PSD. foto: facebook
Nicolae Bacalbașa, deputat PSD. foto: facebook

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa face o paralelă între evenimentele de la mitingul diasporei şi confruntările din Gaza. El spune, pe de altă parte, că cei care au adus copii la mitingul diasporei sunt iresponsabili.

Excesul de violenţă al jandarmilor din ziua de 10 august este perfect explicabil din punct de vedere uman, a declarat la RFI deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa.

Nicolae Bacalbaşa susţine că evenimentele din 10 august au reprezentat „o tentativă de lovitură de stat, care însă nu a reuşit, pentru că România la ora actuală este atât de mult influenţată de elementul românesc, încât se poate asemăna situaţia românilor cu situaţia pieilor roşii din America anilor 1850, frontiera Vestului. Să nu uităm că avem două elemente care explică tot, pe de o parte Turcia şi Incirlikul, pe de altă parte BRUA şi gazele, punga de gaze din off-shore. Deci la ora actuală, elementul românesc a avut un rol minor şi s-au înfruntat actori gigantici, care de fapt au şi dus la eşecul acestei lovituri de stat" conform interviului, publicat marți, pe site-ul rfi.ro.

Demonstranții ar trebui sancționați

El a mai susținut că ultrașii se află sub controlul unei structuri din ”serviciile de informaţii", fără a preciza care dintre ele. ”Deci ce s-a întâmplat acolo, au fost câteva sute, până la o mie de profesionişti perfect pregătiţi, poate mai bine pregătiţi decât jandarmii, care au avut sprijinul activ şi conştient al aşa-zişilor demonstranţi paşnici. Oricum, toţi cei care au depus plângeri, din punctul meu de vedere, ar trebui imediat sancţionaţi pentru trei lucruri: participare la o demonstraţie ilegală, conform legii româneşti, participare la o demonstraţie după orele 21 şi o rămânere în această zonă, după ce Jandarmeria a emis toate avertizările legale imperative de părăsire a zonei", a mai spus Bacalbașa.

Prezență masivă a serviciilor secrete

Despre excesul de violență și de faptul că ministrul Carmen Dan a recunoscut că au existat şase cazuri în care zece jandarmi au comis posibile fapte penale, Nicolae Bacalbaşa a spus: „Domnule, posibile fapte penale... este de fapt poate un exces de violenţă, care e perfect explicabil din punct de vedere uman, când s-a încercat linşarea a doi dintre colegii lor şi iarăşi cred că prezenţa masivă a serviciilor străine care erau în concurenţă a dus la evitarea victimelor umane în acel câmp tactic".

Paralelă cu Fâșia Gaza

În același interviu, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a mai afirmat că „Eu ştiu de exemplu că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci... zicându-se că se încalcă legi acolo", iar legat defaptul că în Piaţa Victoriei erau şi copii şi părinţi şi persoane în vârstă, el a mai afirmat: ”Păi, aici s-a încercat manipularea, cine a adus copiii este iresponsabil, pentru că s-a ştiut din timp că va fi o manifestare violentă".

Vezi și: Ghiță, azilant în Serbia. Vanghelie: De ce a fost primit. Legătură cu SRI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel