Protest anti-restricții în Piața Universității. Protestatarii strigă ”Libertate” și se plâng de măsurile impuse și de pandemie

Captură video România TV
Captură video România TV

Mai mulți oameni protestează în aceste momente în Piața Universității. Oamenii cer relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. 

Deși medicii avertizează asupra faptului că numărul de noi cazuri COVID crește îngrijorător din cauza tulpinei britanice, zeci de oameni protestează împotriva restricțiilor, în Piața Universității. Oamenii sunt în special deranjați de noile restricții de circulație impuse de către autorități. Cei mai mulți dintre manifestanți nu poartă măști de protecție. În Piața Universității au intervenit și mai multe echipaje ale Jandarmeriei care supraveghează protestul. Oamenii au scandat cu pancarte și steaguri în mâini: "Libertate!".

"Protestăm împotriva abuzurilor în general. Statul mă obligă să port mască, consider că e un abuz. Statul în casă după ora 22 nu are nici o logică.", a spus un protestatar la RomâniaTv.

"Am venit să protestăm împotriva înăspririi restricțiilor cu pandemia asta nenorocită. După ora 22 se pare că carcalacul o să vină peste noi, o să ne omoare. Cred că e ultima zi în care mai putem protesta și spune ceva.", a spus un alt protestatar. 

Reamintim că de astăzi, 14 martie 2021, intră în vigoare Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă pe teritoriul țării noastre. Diferența va fi ora de intrare în casă. Astfel, dacă nu vă aflați în case la ora 22:00, trebuie să prezentați fie declarația pe propria răspundere, care prevede anumite condiții de deplasare esențiale, fie adeverința de la angajator, dacă vă aflați pe drumul serviciu-domiciliu sau invers. 

VEZI ȘI: Starea de alertă, prelungită de astăzi în România. Ieșirea din casă după ora 22:00, condiționată. Descarcă de aici declarația și adeverința angajator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel