EXCLUSIV  Protest 10 august 2019. Diaspora, DATĂ AFARĂ de la mitingul Diasporei

Protest 10 august 2019
Protest 10 august 2019

Pe 10 august 2019, în Piața Victoriei, la protest, s-a întâmplat un paradox.

Diaspora, la PROTESTUL DIASPOREI, nu a fost lăsată să vorbească. A fost dată jos de pe scenă, nu și-a putut exprima revendicările. Celebrii protestatari de meserie - Marian Ceaușescu, Sandu Matei etc - au fost contra Diasporei. Tommy Tomescu, organizatorul protestului "Diaspora pentru România", care a avut loc pe 10 august 2019 în Piața Victoriei, nu a reușit să-și exprime doleanțele. Omul venea cu o serie de cerințe concrete, dar protestatarii de serviciu i-au îngropat vocea dând mitingului, din nou, tentă politică.

Diaspora a fost dată afară de la propriul miting, a remarcat jurnalistul Val Vâlcu


"Dă-te jos! Dă-te jos! Rușine să vă fie!", "Securiștilor, ne mai trebuie să dansăm aici, să facem o horă", "Dă scena jos! Ce vreți, să deturnați protestul?", "Arde cămașa pe noi. Au murit oameni aici, băi!" - au fost reproșurile la adresa organizatorilor din Diaspora, care au încercat să pună muzică, de pe o scenă amplasată în Piața Victoriei.

Astfel, organizatorii au renunțat la a mai transmite vreun mesaj de pe scenă, anunțul fiind făcut de către protestatarul Marian Ceauşescu.

Protestul Diasporei a fost înlocuit de un miting politic în care Mălin Bot ba se ceartă cu Mihai Dide, ba țipa, ba se lua la harță cu unul și altul.

Grupul "Diaspora pentru România" avea unele revendicări emoționale, altele foarte concrete, dar a fost împiedicat să le exprime de grupul de protestatari de meserie, iar protestul a fost dirijat spre PSD. Un astfel de protest putea fi făcut și pe 9 august, dar și pe 21 septembrie sau în orice altă zi. Ideea lui 10 august era că vin în Piața Victoriei românii din Diaspora pentru a le asculta revendicările. Dar reglementările românilor au fost date la o parte de protestatarii de meserie, a subliniat ziaristul Val Vâlcu. Dar cum poate face ceva Guvernul PSD pentru românii din Diaspora, dacă trupa lui Marian Ceaușescu nu i-a lăsat să vorbească?!

Grupul Diaspora Pentru România avea 75 de revendicări, incluzând:

- Finalizarea anchetelor și judecarea violențelor din 10 august 2018, din timpul Revoluției și Mineriadelor;


- Implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari și a proporționalității acestora;


- Implementarea punctului 8 de la Timișoara într-o formă legală și actualizată;


- Reinstituirea libertății de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităților;


- Centrele Comunitare Românești din diaspora;


- Modul de desfășurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale și discriminarea copiilor români din Austria;

- Demararea anchetei privind actele false și infracțiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel