EXCLUSIV  Propagandă tipic USR-istă cu spitalul din Bacău și PNRR. Bombă după atacul lui Ghinea la adresa lui Rafila / dovezi foto

USR, prin vocea lui Cristian Ghinea, îl acuză pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că a exclus din lista de investiții prin PNRR Spitalul Municipal din Bacău, „deși este finalizat în proporție de 85%”.

Care este, de fapt, adevărul? USR vrea ca Alexandru Rafila să introducă în PNRR un spital care... nu există. Mai precis, a fost desființat în 2020 de Ludovic Orban. În plus, Spitalul Municipal din Bacău, fiind municipal, este în subordinea primăriei.

De unde pleacă propaganda aceasta tipic USR-istă? Votanții lor poate încă îi mai cred, dar restul oamenilor se revoltă pe bună dreptate pentru că sunt mințiți în față

Acel spital înființat în 2005 de guvernarea liberală a fost desființat, în 2020, de Ludovic Orban. Mai exact, clădirea există în proporție de 85%, dar spitalul a fost desființat din punct de vedere juridic.

Și care este bomba? Clădirea se află în curtea Spitalului Municipal. Este o crimă din punct de vedere administrativ, al economiei, al eficienței, să ai în aceeași curte, la 25 metri distanță (așa cum se vede în pozele din articol), două spitale cu două administrații diferite, doi manageri diferiți, două cantine diferite, adică o mare parte a serviciilor diferite. 

2. -imagine fara descriere- (spital-bacau--2_48702400.jpg)

4. -imagine fara descriere- (spital-bacau-r2_33126100.jpg)

Clădirea da, există, și poate fi inclusă între clădirile Spitalului Județean. Dar să ții, în aceeași curte, un spital județean și unul municipal este de noaptea minții.

USR bate monedă pe subiect pentru că, probabil, USR dorește să-și plaseze niște oameni în funcții. E singurul motiv care pare logic în această situație fără argumente. Să faci două administrații în aceeași curte este absurd. Dacă vrei să folosești clădirea, atunci o idee ar fi să o ia Spitalul Județean și să o includă între clădirile spitalului respectiv. Îi poți găsi o destinație, dar să ai două spitale este o absurditate.

În plus, atacul lui Cristian Ghinea este total fără sens, întrucât era în Guvern când Ludovic Orban a desființat juridic spitalul. Până la urmă, ce se dorește, probabil, ar fi reînființarea spitalului pentru a se face din nou concursuri de directori... 

3. -imagine fara descriere- (spital-bacau-2_14798100.jpg)

VEZI ȘI: Fonduri PNRR de peste 40 milioane de euro pentru centrele comunitare integrate

Fonduri PNRR de peste 40 milioane de euro pentru centrele comunitare integrate.

Ministerul Sănătății a publicat pe 26 iulie 2022, Ghidul de finanțare pentru Centrele Comunitare Integrate aferent Componentei 12 - Sănătate, Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică I1.4: Centre Comunitare Integrate.

Un număr de 200 de centre comunitare integrate vor fi construite /reabilitate/modernizate/extinse și/sau dotate în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Principalul scop al centrelor comunitare integrate este acela de a spori accesul la servicii medicale de calitate pentru populație și, în special, pentru grupurile vulnerabile.

Investiția are un buget total de 40.200.000 €.

70% din buget (peste 28.000.000 €) va reprezenta un grant financiar la dispoziția celor 200 de beneficiari preselectați pentru construcții noi sau renovări. Restul de 30% (puțin peste 12.000.000 €) presupune selectarea dintr-o listă de echipamente și dotări a pozițiilor care prezintă interes pentru beneficiar.  

Bugetul unui proiect va fi compus din:


- Echipamente și dotări selectate dintr-o listă predefinită cu o valoare maximă de 60.300 €;

- Grant financiar la dispoziția beneficiarului pentru realizarea lucrărilor de construcție sau renovare a Centrelor Comunitare Integrate în valoare de  140.700 €;

Data deschiderii platformei pentru încărcarea dosarelor este 30 septembrie 2022. 

Data limită încărcare dosare (primii 200 de beneficiari): 15 noiembrie 2023, ora 16:00 (ora României).  

Dată limită semnare 200 de contracte: 30 decembrie 2022.

Data limită de implementare a proiectelor: 30 iunie 2025.

Mai multe detalii pot fi consultate pe www.ms.ro, secțiunea Noutăți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel