Profesorii ies în stradă. "Nu vrem să ne lăsăm"

GETA BURDUCEA
GETA BURDUCEA

Mai mulți profesori ies în stradă la Buzău și la București. Profesorii cer mi­nis­tru­lui Educației, Sorin Câmpeanu, să îi retragă delegația de inspector general Getei Burducea, pe motiv că aceasta a picat de două ori consecutiv examenul încă de la prima probă, iar cel mai mare punctaj a fost obținut de Ionela Voicu.

"Nu vrem să ne lăsăm. Am un copil la clasa zero și nu știu cum pot eu să îi spun că trebuie să învețe, că dacă ai parte, ai carte, atâta timp cât în fruntea învățământului buzoian se află o repetentă. Sperăm ca în momentul în care se va finaliza procesul pe contencios admi­nistrativ pe care soția mea l-a deschis Ministerului Educației după modul în care s-a desfă­șu­rat concursul pentru inspector general, ministrul Câmpeanu să o numească cu dele­gație pe Ionela Voicu în funcția de inspector general", a decla­rat Claudiu Voicu, soțul Ione­lei Voicu, contracandidata Ge­tei Burducea la conducerea IȘJ Buzău, scrie Opinia Buzău.

Diferență de 49 de sutimi

Potrivit aceleași surse, la protestul de vineri, programat la ora 11,00, la București, participă 50 de persoane din Cislău (părinți și profesori), plus alte aproximativ 50 de cadre didactice din Buzău și București.

Reamintim că Ionela Voicu a surclasat-o pe Geta Burducea la ambele concursuri pentru inspector general. În timp ce Burducea nu a promovat nici măcar prima probă (cea scrisă), Voicu a trecut și proba CV-ului, fiind „picată" la proba de prezen­tare a proiectului de management. În urma contestației, pe Ionela Voicu o mai despart doar 49 de sutimi de câștigarea concursului. Buzoianca crede că nereușita ei vine doar pe fondul unor jocuri politice care o susțin pe Geta Burducea la conducerea IȘJ, motiv pentru care a dat în judecată Ministerul Educației pentru modul în care s-a realizat punctajul.

VEZI ȘI: Bombă în învățământul buzoian. "Cum puteți accepta o astfel de umilință?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel