EXCLUSIV  Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, interviu la DC News. Cum combatem FAKE NEWS

Scutaru Cristina / 22 ian 2018 / 23:31 Salveaza PDF Comentarii
Alina Bârgăoanu, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice - SNSPA (Sursă foto: Comunicare.ro)
Descriere foto: Alina Bârgăoanu, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice - SNSPA (Sursă foto: Comunicare.ro)

Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu a răspuns invitației DC News pentru a acorda un interviu în exclusivitate.

Alina Bârgăoanu a vorbit despre mai multe subiecte importante printre care - cenzură, fake news, lupte de pe Internet și finanțarea mass-media. Interviul va fi difuzat marți, 23 ianuarie, începând cu ora 11:00. Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu a discutat cu jurnalistul Val Vâlcu. 

Numire importantă

Recent, Comisia Europeană a numit în urma unui proces public de selecţie, 39 de experţi în cadrul grupului la nivel înalt constituit pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene, în vederea combaterii fenomenului ştirilor false („fake news'') şi a dezinformării în mediul online.

Printre cei 39 de experţi se numără şi prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu. VEDEȚI AICI CV.

Grupul la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online este alcătuit din reprezentanţi ai societăţii civile, platforme social media, organizaţii mass-media, jurnalişti, dar şi persoane din mediul academic.

Profesor doctor Madeleine de Cock Buning din cadrul Universităţii Utrecht, specializată în proprietare intelectuală, drepturi de autor şi legislaţie mass-media, a fost nominalizată la funcţia de preşedinte al acestui Grup.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26