EXCLUSIV  Produsele gata să expire, folosite la grill sau bucătăria hypermarketului, mit sau realitate? Horia Constantinescu, ANPC: Asta am constatat

Grill
Grill

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre cât adevăr este în legenda urbană potrivit căreia, la nivel de hypermarketuri, produsele de pe raion care sunt pe punctul de a expira sunt folosite la raionul gastro, acolo unde se vinde mâncare gătită. 

Preşedintele ANPC a declarat că, din verificările sale, nu se verifică acest mit, explicând faptul că marile magazile se aprovizionează special pentru raionul de mâncare gătită, întrucât nu poate aştepta nimeni de acolo să expire un produs de pe raft ca să-l poată folosi, în ziua respectivă, la pizza.

"Marea majoritate a operatorilor economici, pentru zona de gastro, achiziţionează mărfuri de la acelaşi producător dar cu destinaţie directă procesare, gătire. Cumpără direct stocul necesar. El de exemplu, trebuie să facă 30 mp de pizza într-o zi. El nu poate aştepta, să stea înfrigurat, dacă cumva la raionul de lactate i-au rămas mozzarela pt cei 30 mp de pizza. Şi atunci comenzile vin.

La nivelul marilor operatori economici nu am găsit deficienţe mari. Acestea erau în zona de vânzări. Zonele de gastro nu au trezit la consumatori o asemenea aversiune pentru a depune plângeri, aşa cum credem noi că ar trebui să fie dacă ar exista derapaje", a explicat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel