Probleme pentru micul trafic de frontieră. Se vor scana coletele

Bogdan Cotigă / 06 iun 2018 / 15:43 Salveaza PDF Comentarii
Poliția de frontieră
Poliția de frontieră

Punctele centrale pe unde intră în ţară coletele vor fi dotate cu scanere astfel încât fiecare colet va fi verificat, iar până la sfâșitul anului vor fi instalate la granițele cu Ucraina și Moldova și Serbia.

Ministrul finanțelor, Eurgen Teodorovici, a spus că își dorește să nu scape niciun colet neverificat. "Până la final de an aş vrea partea de est, Ucraina şi Moldova, şi partea de Serbia, punctele vamale, să fie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, astfel încât tot ce intră în ţară să fie scanat. Absolut tot. Vom cumpăra şi pentru partea asta de Poştă de unde pleacă coletele. Astăzi nu există astfel de echipament. O să fie obligatoriu ca în acele puncte centrale să existe acel echipament astfel încât tot ce intră în ţară ca şi colet să fie verificat, scanat, pentru că sunt căi de a trimite în ţara fel de fel de chestii", a declarat Ministrul.

Un miliard de euro intră prin aceste vămi

Acesta a subliniat că aceste echipamente vor fi uşor de luat, mai dificilă fiind partea de reabilitare fizică a punctelor vamale, respectiv infrastructura rutieră, dotarea cu scanere fixe şi mobile pe zona de vest, unde nu e graniţă şi unde ar trebui să fie un sistem foarte bine pus la punct. "Până la final de an e un proiect ambiţios, dar e obligatoriu să fie făcut, din perspectiva preluării preşedinţiei UE, din perspectiva Schengen, a aducerii de bani la bugetul de stat. Estimăm ca anul viitor un miliard de euro să intre pe aceste zone", a precizat ministrul Finanţelor.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26