Problema gunoaielor, mai greu de rezolvat de când Poliția Locală nu se mai află în subordinea primăriilor. "Au devenit un pericol public"

Sursă foto: Facebook Primăria Craiova
Sursă foto: Facebook Primăria Craiova

Se pare că autorităților locale le este mai greu să combată fenomenul gunoaielor aruncate pe domeniul public de când Poliția Locală nu se mai află în subordinea primăriilor, ci în cea a Ministerului de Interne.

Primăria Craiova a demarat curățenia de primăvară pe domeniul public. Echipe de la Salubritate și RAADPFL Craiova au ridicat, în ultimele zile, peste 50 tone de deșeuri diverse, resturi de la demolări și construcții, gunoi menajer, toate aruncate pe domeniul public, se arată într-un comunicat al municipalității. Reprezentanții Primăriei anunță că au fost nevoiți să își intensifice acțiunile de când Poliția Locală se află în subordinea Ministerului de Interne și nu mai desfășoară activități de combatere a acestor fenomene. 

"Acțiunile coordonate de Primăria Craiova, cu sprijinul celor două instituții din subordine, s-au intensificat în ultima perioadă, de când Poliția Locală nu se mai află în subordinea Primăriei, ci în cea a Ministerului de Interne, iar polițiștii comunitari nu mai desfășoară activități de combatere a acestor fenomene.

Pentru că au devenit un pericol public, iar imaginea pe care o oferă trecătorilor este una dezolantă, Primăria Craiova va demara și un amplu proces de identificare a proprietarilor de terenuri insalubre, neîngrijite, cărora li se va pune în vedere obligativitatea salubrizării terenurilor, conform Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova. Astfel, persoanele care nu-și îngrijesc terenurile aflate în proprietate sau folosință vor risca amenzi cuprinse între 500 - 1.000 lei, după aprobarea regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova aflat, în această perioadă, în dezbatere publică, pe site-ul Primăriei Craiova.", au scris reprezentanții Primăriei Craiova pe pagina oficială de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel