Bombă pe piața media! 28 de percheziții într-un caz de evaziune fiscală. Surse: PRO TV ar putea fi implicat. Polițiștii ar fi intrat în casa lui Sârbu

Inspectoratul General al Poliţiei Române coordonează desfăşurarea a 28 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov într-un caz de evaziune fiscală. Surse susțin că MediaPro se află printre firmele implicate în afacere, însă autoritățile nu comentează.

UPDATE 1: Oficiali din Parchetul Tribunalului București au precizat, pentru EVZ, că firmele din trustul Media Pro vizate de anchetă sunt: Media Pro Entertainment, Media Pro Studios și Domino Production.

„Sunt cercetate 40 de relații comerciale între diferite societăți și persoane fizice, iar acțiunea vizează infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani", a declarat pentru EVZ procurorul Vicențiu Gherghe, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Procurorul a mai adăugat că perchezițiile nu vizează locuința lui Adrian Sârbu. Anchetatorul a precizat că, în cadrul acestei ample percheziții, nu sunt vizate persoane ci doar „sunt ridicate documente financiar-contabile".

„Nu au fost emise mandate de aducere pe numele vreunei persoane", a adăugat procurorul. 

----

Poliţiştii efectuează 28 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite şi la sediul unor societăţi comerciale, dintre care 20 în municipiul Bucureşti şi 8 în judeţul Ilfov, pentru probarea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În fapt, în cauză există suspiciunea rezonabilă că 30 de societăți comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 5.000.000 de euro.

În cadrul acţiunii vor fi verificate relaţiile comerciale dintre societăţile vizate.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, în cauză s-a beneficiat de sprijinul S.R.I..

Potrivit primelor informații, în acest caz este suspectat şi trustul de presă MediaPro, care deţine postul de televiziune Pro TV, transmite B1 TV.

Contactați de DC News, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției nu au comentat informația.

"Nu vă putem infirma, nici confirma informația. Datele sunt cele din comunicat", au spus aceștia.

Potrivit altor surse, autoritățile ar fi descins și acasă la Adrian Sârbu, însă nici această informație nu este confirmată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel