Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor: Ce vor face românii după Brexit

Liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, consideră că ieşirea Marii Britanii din UE îi va afecta pe românii aflaţi la muncă acolo, aceştia urmând să se reorienteze, plecând să îşi găsească joburi în alte ţări, precum şi Germania.

'Referendumul îi va afecta pe britanici în primul rând, pe restul Europei, îi va afecta pe cei care trăiesc momentan în Marea Britanie. O să se reintroducă vize, vamă. Scoţienii au început să zică deja că ei nu vor, în Irlanda sunt probleme, deci au şi ei problemele lor interne, încât cred că este o situaţie foarte complicată', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Paul Porr.

Întrebat dacă românii aflaţi la muncă în Marea Britanie se vor reorienta spre alte ţări, precum Germania, liderul FDGR a răspuns: 'Probabil'.

În opinia preşedintelui FDGR, România nu are niciun motiv să dorească ieşirea din UE.

'Noi nu avem niciun motiv să ieşim din UE şi nu cred că cineva din România va cere un referendum în sensul acesta', a spus Porr. Premierul britanic David Cameron a anunţat vineri că va demisiona din fruntea guvernului până în octombrie, după ce britanicii au votat joi la referendum în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel