Presa americană despre Transilvania: Nu a fost niciodată un moment mai bun...

Andrei Itu / 16 ian 2020 / 08:26 Salveaza PDF Comentarii

Transilvania se află într-o listă cu 52 de destinaţii pentru 2020, alături de oraşe precum Washington, Tokyo sau Paris, într-un top al The New York Times.

'Pentru a experimenta o porţie de sălbăticie adevărată nu trebuie să te duci până la capătul pământului, opreşte-te asupra României. Din toate pădurile virgine rămase în Europa, 65% se află aici. Pădurile în care trăiesc urşi, lupi şi o mulţime de plante şi animale, se găsesc în toată ţara, dar Carpaţii Meridionali, cunoscuţi şi sub numele de Alpii Transilvaniei, oferă o experienţa unică.

Dacă vizitezi vârful Domogled, Parcul Naţional Valea Cernei sau munţii Făgăraş vei descoperi suprafeţe imense de natură neatinsă şi cadrul perfect pentru drumeţii, camping sau înot. Drumurile României, dintre care Transfăgărăşanul este o destinaţie în sine pentru amatorii de automobilistică, fac posibil accesul la aceste destinaţii.

Nu a fost niciodată un moment mai bun să vizitaţi şi să vă bucuraţi de aceste păduri, întrucât, în ciuda eforturilor celor care doresc conservarea lor, inclusiv a Prinţului Charles, care le-a numit „o comoară nepreţuită pe un continent care a distrus de mult cea mai mare parte a sălbăticiei sale”, tăierile continuă, o parte dintre ele desfășurându-se ilegal.

Turiştii care vin în număr mare ar putea avea un impact real, transmiţând semnalul că copacii sunt mai de preţ în viaţă decât morţi”, este textul publicat de The New York Times cu privire la Transilvania.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25