Preotul Negoiță: E o lecție dură pentru cercetătorul Vânătoru. Nu din interes personal a făcut-o

Profesorul Paul Iulius Negoiță
Profesorul Paul Iulius Negoiță

Preotul Iulius Negoiță a vorbit despre scandalul din jurul decapitării cercetătorului Costel Vânătoru de la Bănca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău.

Preotul Iulius Negoiță a făcut referire, înainte de toate, la ieșirea în stradă care a avut loc duminică la Buzău.

”Acțiunea de protest a pornit civic. Buzăul este măcinat de corupție instituțională. Angajații și contribuabilii așteaptă schimbări. Peneliștii au de lucru. Dacă mă gândesc doar la instituțiile din sănătate – CJAS, DSP, etc. -, unde trebuie golită mlaștina, este de ajuns. Schimbarea a lovit ca nuca în perete. Un membru al Academiei a fost înlocuit cu un ...oarecare. Culmea, un pesedist

De ce am protestat. Pentru că Vânătoru știe să se facă respectat. Dar din acolo de subiectivism, protestul vine ca o reacție la negarea valorii. Dacă așa se fac schimbările peste tot, sărim din lac în puț?! Sigur, am exagerat. Cazul este unic. Dar bunul-simț impune, chiar și atunci când vorbim de funcții politice, să existe unul cel puțin la fel de bun desemnat ca înlocuitor. Dacă era vorba de un prefect pus politic, era clar ( doar câțiva primari, unii chiar și de la PNL, nu au înțeles). Trebuia să plece. E alt program de guvernare și altă Mărie. Dar să asimilezi o funcție oarecare cu una strict politică și să trimiți ca la batalionul disciplinar un pesedist, nu e sănătos! Deci, am protestat pentru om și pentru principiu. Ori punem oameni mai buni și dovedim că dorim binele țării, ori populația a greșit căsuța de vot. Nu suspectez reaua-credință. Doar lipsa de comunicare și informare. Chiar și așa decizia proastă a creat prilej potrivit ca psd –ul să acționeze, înainte ca PNL ul să fi luptat la cele mai importante alegeri, cele locale”, a scris preotul.

Lecția și morala

”E o lecție dură pentru domnul Vânătoru. Alipirea prea mare de politicieni cauzează. Eu îl știu bine pe domnul Costel Vânătoru. Nu din interes personal s-a apropiat de politicieni. Își iubește proiectul. Crede în el. Politicienii însă devorează orice valoarea. Le place să o poarte în public, până o transformă în țoală. Probabil, pe viitor, va avea o atitudine igienică față de intruși, fără a-și pierde amabilitatea de a servi și ajuta pe toată lumea. Cred, de asemenea, că va fi mult mai pragmatic, verificând întâi viramentul bancar. Promisiunile primite...vor fi crezute...după.

O altă lecție, sper benefică, are și PNL ul de învățat. Au un electorat altfel decât cel dur al PSD. PNL, deci, trebuie să fie total diferit de PSD. Alegerile de până acum au dat semnale clare. De asemenea, atitudinea contează, viteza de reacție contează. Greșeala e omenească, dar trebuie reparată rapid. Așa e înțelept. Aici....”, a mai scris Iulius Negoiță. Textul integral poate fi citit aici: paulnegoita.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel