Premierul Serbiei, Aleksandăr Vucic, reacție la planul Ungariei de a ridica un gard la frontieră

Premierul sârb Aleksandăr Vucic a declarat, în timpul unei vizite la Oslo, că este "șocat" de planul Ungariei de a ridica un gard înalt de 4 metri de-a lungul graniței cu Serbia pentru a opri intrarea de imigranți ilegal, apreciind că "ridicarea unor ziduri nu este o soluţie".

"Sunt surprins şi şocat", a declarat Vucic pentru un post de televiziune, în timpul unei vizite la Oslo, adăugând că "vom discuta despre această decizie cu colegii noştri unguri", relatează BBC News online.

"Ridicarea unor ziduri nu este o soluţie. Serbia nu poate fi considerată responsabilă de situaţia creată de către imigranţi, suntem doar o ţară de tranzit. Este Serbia responsabilă de criza din Siria?", a continuat el, scrie realitatea.net.

Premierul Vucic a anunţat că intenţionează să discute despre acest subiect cu partenerii ţării sale din cadrul UE.

Ungaria ridică un zid de 4 metri la graniţa cu Serbia pentru a împiedica intrarea imigranţilor

Ministrul ungur de Externe Peter Szijjarto a declarat, miercuri, că Budapesta nu poate să aştepte ca Uniunea Europeană (UE) să găsească o soluţie la problema imigraţiei și că se va instala un gard înalt de 4 metri de-a lungul celor 175 kilometri de frontieră cu Serbia.

Potrivit Guvernului de la Budapesta, de la începutul anului în curs au intrat în Ungaria aproximativ 54.000 de imigranţi, în comparaţie cu 43.000 de persoane în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel