Premierul Japoniei a revenit la ideea de a trimite o navă de război în Orientul Mijlociu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prim-ministrul nipon a reiterat intenția de a desfășura forțe de apărare japoneze în Orientul Mijlociu.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a reluat ideea de a desfășura Forțele de Auto-Apărare în Orientul Mijlociu în scopul asigurării securității navelor nipone, conform Agerpres. Măsura vine într-un moment în care tensiunile din regiune au atins un maxim în urma morții lui Qassem Soleimani, ucis într-un raid american.

Într-o conferință de presă televizată, Abe a chemat toate națiunile implicate să facă eforturi diplomatice pentru a reduce tensiunea și pentru a evita escaladarea situației.

Japonia face apel la diplomație

 

„Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu şi sunt profund îngrijorat. O escaladare suplimentară ar trebui evitată şi chem toate părțile implicate să epuizeze toate eforturile diplomatice pentru reducerea tensiunilor”, a spus premierul nipon.

„Avem în vedere să desfășurăm Forțele de Auto-Apărare în această regiune pentru a întări colectarea de informații şi a asigura trecerea în siguranță a navelor legate de Japonia", mai spus Abe, reiterând un plan prezentat luna trecută.

În decembrie, guvernul nipon a anunțat că va trimite o navă de război și avioane de patrulare în Orientul Mijlociu, de unde provin circa 90 de procente din importul Japoniei de țiței.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28