Președintele CE, Juncker: Brexit-ul, un act de 'automutilare'

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a considerat marți că Brexit-ul ar fi un "act de automutilare" pentru britanici, cu două zile înaintea referendumului privind menținerea Marii Britanii în UE, informează Agerpres.

"A vă întoarce cu spatele la vecinii dumneavoastră și retrage în izolare ar fi împotriva a tot ceea ce Europa și Regatul Unit reprezintă, ar fi un act de automutilare", a declarat Juncker într-un discurs în fața patronatului grec în timpul unei vizite la Atena.

Construcția europeană nu ar fi fost posibilă "fără poporul britanic", a notat el, adăugând că "am construit pacea.... libertatea... prosperitatea... și un stil de viață pentru care toată lumea ne invidiază".

"Ieșirea din UE ar pune toate acestea în pericol. Ar deteriora ceea ce am reușit până acum și ar diminua ceea ce am putea realiza mâine", a pledat el.

"Europa este mai puternică împreună, suntem mai puternici când ne unim forțele, mai siguri atunci când avem grijă unul de celălalt și mai prosperi când facem comerț împreună", a insistat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel