Președinte Brazilia. Partidul lui Lula da Silva decizie după invalidarea candidaturii

Dan Carp / 01 sep 2018 / 09:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Partidul Muncitorilor (PT) al lui Luiz Inacio Lula da Silva va "lupta prin toate mijloacele pentru a garanta candidatura sa" la alegerile prezidenţiale de la 7 octombrie, a anunţat vineri formaţiunea de stânga după descalificarea fostului preşedinte aflat în închisoare pentru corupţie, relatează AFP. 

Tribunalului Superior Electoral (TSE) a invalidat în cursul serii de vineri candidatura fostului şef al statului care, din luna aprilie, este efectuează o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani şi o lună pentru corupţie pasivă şi spălare de bani.

Fără să mai aştepte votul ultimului din cei şapte judecători, PT a denunţat "violenţa comisă" de TSE împotriva simbolului stângii braziliene şi a anunţat că "va prezenta toate recursurile în faţa tribunalelor pentru a fi recunoscute drepturile lui Lula prevăzute de lege şi tratatele internaţionale ratificate de Brazilia".

"Îl vom apăra pe Lula pe stradă, cu poporul, pentru Lula este candidatul speranţei", a scris conducerea PT într-un comunicat.

"Este minciună"

"Este o minciună să spui că legea Ficha Limpa (Cazier Curat) împiedică o candidatură a tuturor persoanelor condamnate în a doua instanţă", a continuat partidul, referindu-se la cei 145 de candidaţi la municipalele din 2016 aflaţi într-o situaţie asemănătoare cu Lula, dintre care mai mult de jumătate au fost aleşi.

"Este o minciună să spui că Lula nu poate participa la alegeri pentru că este deţinut", a adăugat PT, Lula fiind unul dintre fondatorii săi în anii 1980.

Partidul a mai invocat recomandarea Comitetul ONU pentru Drepturile Omului care a cerut recent Braziliei să îi permită lui Lula să participe la alegerile prezidenţiale atât timp cât toate apelurile sale în instanţă nu au fost încă judecate.

"Brazilia are obligaţia de a se supune" deciziei Comitetului, a subliniat partidul, citat de AFPTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24