Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

"Prăjitură răsturnată" cu prune. Senzație pentru papilele gustative!

"Prăjitura răsturnată" cu prune este o adevărată încântare pentru papilele gustative. Este un desert clasic, îndrăgit de majoritatea iubitorilor de "dulce".

Ingrediente

- 8 ouă

- 150 grame de zahăr

- 240 grame de făină albă de grâu tip 000

- 6 linguri cu ulei

- o linguriță cu esență de vanilie

- un vârf de cuțit cu sare

- 600 grame de prune

- 100 grame de zahăr

Vezi și: Supă pisată cu pui prăjit. Rețetă veche, tărănească preparată în comunism

Cum se prepară

Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de 32/23 cm punând în ea hârtie de copt.Spălăm prunele, le tăiem în două și le scoatem sâmburii, pe care îi dăm deoparte, scrie lecturisiarome.ro. Punem fructele în tavă având grijă să nu se suprapună una peste alta. Le așezăm cu partea interioară (miezul) în sus. Le lăsăm în cuptor 10 minute, după care le scoatem și le întoarcem invers.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri punem uleiul și amestecăm bine la ca maioneză. Între timp punem albușurile în vasul mixerului cu picior, adăugăm sare, esență de vanilie și mixăm până se albesc, moment în care adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când devin lucioase și ferme, ca pentru bezea.

Vezi și: Cum fierbi carnea rapid. Ai nevoie de un ingredient banal. Nu e vorba despre sare!

Adăugăm amestecul de gălbenuș și ulei peste albușurile bătute și amestecăm bine.Cernem făina și o adăugăm și pe aceasta treptat și o încorporăm cu mișcări ușoare, de sus în jos. Turnăm compoziția peste prunele din tavă și dăm la cuptor pentru aproximativ 40 de minute până când este gata și se rumenește pe deasupra.

Facem testul cu scobitoarea și, dacă iese curată scoatem prăjitura din cuptor, lăsăm puțin la răcit și apoi o răsturnăm pe un grilaj așa încât prunele să ajungă deasupra. După ce s-a răcit de tot, o tăiem, o pudrăm cu zahăr și o mâncăm cu poftă, simplă sau îi putem pune niște înghețată alături.

Vezi și: Cu ce poți înlocui rântașul de făină în mâncare. Ideea salvatoare a bucătarilor

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.23
YesMy