Prăjitura "Mătase franțuzească". Rețeta fabuloasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Quang Nguyen Vinh)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Quang Nguyen Vinh)

Prăjitura "Mătase franțuzească" este un desert fabulos, perfect pentru zilele în care musafirii îți trec pragul. Iată cum se prepară...

Ingrediente

Blat

- 140 g făină
- 80 g unt
- apă rece
- 1 praf sare

Umplutură

- 220 g+2 linguri zahăr
- 3 ouă
- 90 g ciocolată neagră
- esenţă de vanilie
- 110 g unt moale
- 230 g smântână pentru frişcă+70 pt ornat

Cum se prepară

Pune făina într-un recipient, adaugă untul topit şi omogenizează amestecul cu o furculiţă (vei obţine o consistenţă foarte uscată). Adaugă 2-3 linguri de apă şi, dacă aluatul ţi se pare prea subţire, mai adaugă apă. Aluatul trebuie să fie maleabil, dar nu foarte moale, potrivit retetepractice.ro. Întinde-l cu făcăleţul în formă rotundă şi transferă-l într-o tavă rotundă de tartă (rulează-l pe făcăleţ pentru a-ţi fi mai uşor). Coca trebuie să se ridice pe pereţii tăvii, deci nu te grăbi să tai excesul înainte de a aranja în tavă bătătorind uşor. Înţeapă blatul pe toată suprafaţa folosind o furculiţă şi dă-l la cuptorul preîncălzit pentru 12-15 minute, până începe să prindă culoare.

Topeşte ciocolata la bain marie şi las-o să se răcească. Pune ouăle într-o cratiţă la bain marie împreună cu zahărul, la foc mic, şi amestecă încontinuu, până când îşi schimbă consistența, se deschide la culoare şi se îngroaşă. Când crema s-a îngroşat, adaugă ciocolata topită şi amestecă până omogenizezi. Adaugă esenţa de vanilie şi lasă crema să se răcească.

Bate untul pentru 3-4 minute şi adaugă ciocolata combinată cu cremă de ouă, apoi mixează până omogenizezi (5-6 minute). Bate smântâna pentru frişcă cu 2 linguri de zahăr, ca pentru ornat, apoi încorporează frişca în restul compoziţiei cu mişcări de jos în sus, folosind o spatulă.

Toarnă compoziţia rezultată în blatul de tartă, nivelează şi dă prăjitura la frigider peste noapte. Înainte de a o servi, orneaz-o cu frişca rămasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel