Dacă nu stai foarte bine cu banii, dar ai vrea totuși să te bucuri de gustul delicios al unei prăjituri de casă, ai ajuns unde trebuie. Avem rețeta pentru tine.
Ingrediente
- 2 ouă
- ½ pahar de zahăr (sau după gust)
- 5 g de zahăr vanilat
- un praf de sare
- ½ pahar de ulei rafinat de floarea-soarelui
- un pahar de lapte
- 16-17 linguri de făină
- 15 g de praf de copt
- 1.5 linguri de oțet 9%
- 2-3 linguri de dulceață de fructe
- 1-2 linguri de fulgi de cocos
Volumul paharului utilizat este 250 ml.
Cum se prepară
Bateți ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare cu telul până la omogenizare. Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui și amestecați. Adăugați laptele, apoi amestecați iar. Adăugați treptat (în 2-3 etape) făina cernută, retete-usoare.eu. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe. La sfârșit adăugați oțetul și amestecați încă o dată.
Transferați aluatul obținut în tava unsă cu unt. Răspândiți-l uniform. Coaceți prăjitura timp de 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. Lăsați-o să se răcească puțin, după care transferați-o cu grijă pe un platou.
Ungeți-i suprafața cu dulceață de fructe, folosind pensula. Presărați-o cu fulgi de cocos. După ce prăjitura se va răci complet, tăiați-o în bucăți.
Vezi și: Prăjitura "Baba neagră". Desertul special cu votcă și pesmeți
BONUS:Prăjitura 4×4
Ingrediente
- 200 gr făină 650
- 200 gr ouă
- 200 gr unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 200 gr zahăr
- 10 gr praf de copt
- 200 gr fructe confiate (opţional)
- ciocolată neagră, nuci, stafide (opţional)
Cum se prepară
În vasul mixerului batem spumă ouăle şi zahărul tos, la viteză mare, timp de 8-10 minute sau până îşi dublează volumul şi devin albicioase. Adăugăm untul topit şi amestecăm bine. Adăugăm apoi făina, cernută împreună cu praful de copt şi amestecăm uşor, pentru omogenizare, potrivit gatituleusor.ro. La final, adăugăm fructele uscate, ciocolata rasă, nucile, stafidele sau ce vreţi să mai folosiţi. Punem compoziţia în vas de yena sau tava de copt rotundă tapetată cu hârtie de copt (20-22cm diametru). Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Chiftele grecești cu sos de roșii. Rețeta fenomenală de duminică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu