Chiftele grecești cu sos de roșii. Rețeta fenomenală de duminică

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Chiftelele grecești cu sos de roșii sunt un adevărat deliciu. Iată cum se prepară.

Ingrediente

1 buc pâine
125 ml vin alb
600 gr carne de miel
3 căţei usturoi
70 gr morcovi
2 linguri mărar
1 lingura ulei de măsline
0.5 linguriţa seminţe de chimen
375 ml suc de roşii
250 ml supă de pui
40 gr măsline
100 gr brânză Feta
220 gr paste
75 gr spanac

Cum se prepară


Pune 2 felii de pâine într-un vas şi toarnă vinul peste ea. Lasă pâinea acolo timp de 1 minut, apoi stoarce-o, pentru a elimina excesul de lichid, potrivit gatesc.ro. Amestecă bine pâinea înmuiată, carnea tocată, usturoiul, bucăţile de morcov, chimenul măcinat în mojar şi mărarul. Asezonează cu sare şi piper, după gust. Formează mingiuţe de compoziţie de mărimea unei linguri.

Încinge uleiul într-o tigaie şi adăugă chiftelele. Lasă-le să se prăjească pe foc mediu, până devin bine rumenite de toată suprafaţa. Scurge uleiul în exces din tigaie. Între timp, pune pastele într-o oală cu apă clocotită şi puţină sare. Lasă-le la fiert, fără capac, până devin moi. Scurge-le bine, adauga frunzele de spanac şi puţin ulei de măsline şi amesteca uşor.

Revin-o la tigaia încinsă şi adăugă peste chiftele sosul de roşii şi supa de pui. Fierbe amestecul la foc mic, neacoperit, timp de 5 minute, până când chiftelele sunt bine pătrunse. Adaugă măslinele şi amesteca. Asezonează după gust. Pune pastele într-un bol sau tava de servire. Adaugă chiftelele împreună cu sosul peste paste. Presara deasupra bucăţele de brânză feta şi mărar.

BONUS: Chiftele turcești

Ingrediente

700 g carne tocată amestec
500 g cartofi
500 g roşii
2-3 ardei graşi
un colţ de pâine
o legătură frunze pătrunjel verde
1 ceapă mare
2 ouă
sare
piper

Cum se prepară

Pătrunjelul se toacă mărunt. Ceapa se curăţă, se taie în patru și apoi se toacă mărunt şi ea. Cartofii se curăţă şi se taie în felii groase de 1,5 cm. Se toacă mărunt şi colţul de pâine. Carnea tocată se amestecă împreună cu pătrunjelul, ceapa, sare, piper, ouăle, colţul de pâine şi puţin sifon dacă este cazul. Amestecăm bine şi acoperim castronul cu această compoziție pe care o punem la frigider pentru 30 minute.

Cartofii tăiaţi îi punem într-o tavă cu hârtie de copt, îi stropim cu puţin ulei şi îi dăm la cuptorul dinainte încălzit la 180 grade, unde îi ţinem 30 minute. Din carne facem chifteluţe pe care le punem apoi peste feliile de cartofi şi le fixăm cu o scobitoare în care mai adăugăm câte o felie de roşie groasă de 1,5 cm şi o bucată de ardei (poate fi ardei iute dacă preferaţi). Se dă tava la cuptor până când chifteluţele sunt gata coapte, aproximativ o oră.

Chifteluţele cu cartofi pot şi servite cu un sos de muştar cu usturoi pisat. Înainte de a servi chifteluţele se vor scoate scobitorile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel