Dacă ești hotărât să ții tot Postul Crăciunului, această prăjitură te va salva când pofta de dulce te va năpădi. Iată cum se prepară.
Ingrediente
300 g făină
150 g zahăr
75 ml ulei
10 g praf de copt
2 linguri fulgi de cocos
un plic zahăr vanilat
200 ml - lapte de orez, lapte de soia, lapte de cocos, apă minerală, suc de fructe
150 g zmeură congelată sau alte fructe - afine, mure
un vârf cuţit sare
opţional - un vârf de linguriţă şofran, pentru culoare
Cum se prepară
Într-un bol amestecă ingredientele uscate - făină, praf de copt, sare, cocos, zahăr vanilat. În alt bol, amestecă cidrul (sau ce alt lichid de post ai ales), uleiul, potrivit retetepapabun.ro. Pune ingredientele umede peste cele uscate, amestecă energic până la omogenizare. Încorporează uşor zmeura. Pregăteşte o tavă de 20/30 cm, tapetează cu hârtie pentru copt, toarnă compoziţia şi nivelează.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit şi coace prăjitura pe treapta doi, la 175 grade (sau 160 grade dacă alegi program cu ventilaţie) , până când se rumeneşte şi trece testul cu scobitoarea. Presară peste prăjitura rece cu zahăr pudră vanilinat.
Vezi și: Cum faci chiftele de post pufoase. Rețeta simplă
Ingrediente
- 2 căni făină
- 2 căni de apă
- 1 cană de zahăr
- 200 gr margarină topită
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 linguri cacao
- 150 gr dulceaţă de cireşe
Glazură
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură ulei
- 4 linguri apă
- esenţă de rom
- nucă de cocos.
Cum se prepară
Într-un vas se amestecă zahărul, apa şi cacaua. Se pune pe foc amestecând încontinuu până la punctul de fierbere. Se închide focul, se adaugă esenţa de rom şi mai amestecăm 1 minut, scrie bucataria-romaneasca.ro. Într-un vas se adaugă margarina, dulceaţa, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sarea. Se amestecă energic cca 1 min și apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează şi obţinem o compoziţie omogenă.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziţia obţinută şi se introduce în cuptorul încălzit la 160 C. Se lasă la copt cca 30-40 min. Se lasă să se racească, se glazurează şi se decorează cu nucă de cocos.
Vezi și: Orez cu varză. Rețeta de post de la Muntele Athos
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu