Prăjitură cu piersici din ingrediente sănătoase și delicios. Rețeta secretă a bunicii

Prăjitură cu piersici din ingrediente sănătoase și delicios. Rețeta secretă a bunicii. Sursa - Pexels
Prăjitură cu piersici din ingrediente sănătoase și delicios. Rețeta secretă a bunicii. Sursa - Pexels

Azi vă prezentăm un desert, plin de fructe, perfect pentru a fi servit în orice moment al zilei: prăjitură cu piersici. Aluatul acestei prăjituri este crocant, iar umplutura de piersici  se va topi în gură.

 

În câteva minute vei crea un desert sănătos, cu un gust delicat. Simplitatea acestei prăjituri va fi cheia succesului!

Desert fără cuptor: rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta

Ingredientele pentru aluat:

180 sau 200 de grame de făină,

8 grame de zahăr vanilat,

4 grame praf de copt,

40 grame de zahăr,

50 ml ulei vegetal,

1 ou.

Pizza din spaghete: crocantă la exterior și moale la interior

Ingredientele pentru umplutură:

1 lingura de unt,

3 piersici,

1 lingură de zahar.

Rețeta pas cu pas

 

Pentru a pregăti aluatul, luăm un castron mare în care punem oul, zahărul și, zahărul vanilat.  Amestecați cu un mixer manual. Când amestecul nu are cocoloașe, adăugăm uleiul și amestecăm din nou. Se adaugă apoi, treptat, făină amestecată în prealabil cu praful de copt.

Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică

Frământăm cu mâinile până obținem un aluat moale. Așezăm aluatul pe o masa de lucru, pe care am pus făină și întindem o foaie. Punem, apoi, foaia de aluat, într-o tavă de copt, cu diametrul de 22 centimetri. După ce ridicăm marginile aluatului, înțepăm baza cu vârfurile unei furculițe. Nu uităm să lăsăm deoparte o bucățică de aluat pentru decor. .

Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie

Pentru umplutură: tăiem piersicile felii fără să le curățăm de coajă. Transferăm piersicile într-o tigaie și adăugăm zahărul și untul. Punem tigaia pe aragaz și gătim, amestecând constant, timp de aproximativ 5 minute.

Când umplutura este gata, o distribuim pe toată suprafața aluatului. Acum din aluatu rămas facem mai mule frunze, pe care e punem peste crema de piersici.  Nu ne rămâne decât să coacem tarta cu piersici la cuptor,  35 - 40 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Odată gata, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei și apoi stropiți-o cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

BONUS. Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți: este mai bun decât înghețata

 

Ce poate fi mai bun în zilele de vară dacă nu un desert cremos și răcoritor? Acesta de ajută să facem față caniculei și, de asemenea, ne oferă vitamine și antioxidanți, necesari pentru a ne menține în formă în ciuda temperaturilor ridicate.

Iată rețeta unui desert ușor și hrănitor, bogat în vitamine și minerale, răcoritor și hidratant. Vom folosi fructe de sezon, banane, căpșuni și nucă de cocos, pentru un plin de sănătate, dar și de bunătate.

Acest tiramisu îi va înnebuni pe toți: un ingredient, la care nimeni nu s-a gândit, îl face irezistibil 

Este un preparat ușor și rapid, care poate fi savurat în orice moment al zilei și nu doar la sfârșitul unei mese. Și este perfect pentru toată lumea, deoarece este digerabil și hrănitor. De asemenea, este cremos și delicios și, cu siguranță, poate fi un înlocuitor excelent pentru înghețată.   


Busuioc proaspăt tot timpul anului: ne vei mulțumi după ce vei încerca aceste trucuri

Ingrediente pentru 4 persoane:

500 grame de ricotta proaspătă;

80 grame de zahăr pudră;

80 grame de nucă de cocos rasă;

2 banane;

20 de căpșuni.

Pașii care trebuie respectați

Inițial punem ricotta într-o sită să se scurgă de zer.  Cu ajutorul unei linguri, se zdrobește lăsând zerul să se curgă. Apoi, ricotta se mută într-u bol și se mixează cu mixerul până devine cremoasă.

Se adaugă apoi zaharul pudră și nuca de cocos rasă, amestecând cu grijă.  Nuca de cocos  este folosită pe scară largă în bucătărie, mai ales la prepararea deserturilor.

Uleiul de migdale poate fi făcut chiar acasă: iată ce pași trebuie să urmezi 

Odată ce crema a fost pregătită, o putem lasă la frigider. Între timp spălăm și curățăm fructele și le tăiem bucățele mici. Acum putem asambla desertul în patru boluri sau îl putem pregăti într-un vas mai mare, după care să fie tăiat în pătrate.

În fiecare cupă de desert facem o bază  de fructe, apoi adăugăm un strat de crema de ricotta. Continuăm să alternăm straturile până se epuizează toate ingredientele. Completam desertul cu o stropire de nucă de cocos. Desertul nostru este gata. Este mai bun decât înghețata și tiramisu, fiind  proaspăt, ușor și sărac în calorii. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel