Prăjitura "Cât bați din palme" se prepară rapid și va face senzație printre musafiri. Este delicioasă!
Ingrediente pentru blaturi
1 cană zahăr
1 cană griș
1 cană făină
1 cană biscuiţi măcinaţi
Ingrediente pentru umplutură
1 pachet unt/margarină
2 kg mere
3 linguri zahăr
Cum se prepară
Amestecă ingredientele uscate (făina, griș, zahăr, biscuiţi) şi dă compoziţia în 2 părţi egale. Curăţă şi rade merele, apoi amestecă-le cu scorţişoara şi cu zahărul. Unge tava cu 50 g din pachetul de unt (cam 2 linguri), apoi aşază uniform o jumătate din cantitatea de amestec uscat.
Deasupra amestecului de griș pune 1/2 din cantitatea de unt rămasă, tăiată cubuleţe cât mai mici, urmată de toată compoziţia de măr cu scorţişoară. Deasupra mărului ras pune cealaltă jumătate de amestec uscat, urmat de untul rămas, tăiat cubuleţe. Dă tava la cuptor până când prăjitura se rumeneşte (50-60 min).
Vezi și: Prăjitură cu budincă, gata în 15 minute. Nu este nevoie de coacere
BONUS: Prăjitura două căni
Ingrediente
- 2 căni făină
- 2 căni zahăr pudră
- 2 căni nucă măcinată sau mac
- 2 ouă
- 2 căni (500 ml) lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Cum se prepară
Amestecăm toate ingredientele într-un vas, apoi punem într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt, potrivit retete.live. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o putem presăra cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu