Povestea tristă a unui băiețel din Mariupol: Și-a ținut mama rănită în brațe, până femeia și-a dat ultima suflare. Zelenski l-a vizitat

Foto: Facebook
Foto: Facebook

I. M., în vârstă de 10 ani, din Mariupol, și-a pierdut mama în timpul războiului, apoi a fost dus pe teritoriul ocupat de ruși din regiunea Donețk.

Când a izbucnit războiul, I. și mama sa N. s-au ascuns de bombardamente în casă și subsol. Într-o zi au fugit la vecini, însă și au nimerit sub o ploaie de gloanțe. Mama a fost rănită la cap, iar băiețelul la un picior.  

Femeia și-a târât fiul în apartamentul unor cunoscuți. "Răniți și epuizați, s-au întins pe canapea și s-au îmbrățișat. Mama și fiul s-au îmbrățișat până la ultima suflare a femeii. Natalia a murit în brațele fiului ei", au povestit vecinii.

A doua zi după moartea mamei, armata rusă l-a dus pe băiat la Novoazovsk-ul ocupat, iar de acolo la Donețk. Medicii locali au vrut să-i amputeze piciorul lui I., dar din fericire a fost salvat, scrie Ukrainska Pravda.

Medicii locali au vrut să-i amputeze piciorul lui I., dar din fericire membrul a fost salvat.

Citește și:  Preot militar: Pe pământul nostru ucrainean s-au întâlnit din nou Arhanghelul Mihail cu diavolul. E lupta pentru dreptate

Bunica lui I., care se afla în Ucraina, a luat custodia copilului și a mers să-și ia nepotul. Femei a trecut granițele a patru țări, ca să ajungă la băiețel. 

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, l-a felicitat pe băiat 

Copilul a fost adus la Kiev și s-a întâmplat ca I. să sosească la Okhmatdyt, chiar de ziua sa,  când a împlinit 10 ani. La scurt timp, potrivit bunicii, I. a avut a doua zi de naștere: când medicii au spus că băiatul va putea merge.

Nu ratați și: Rusia ar fi lansat bombe cu fosfor asupra combinatului Azovtal, după ce Ucraina a câștigat Eurovision / VIDEO

Băiețelul a fost vizitat în rezerva sa de însuși președintele Volodimir Zelenski. Aproape miraculos, I. a fost operat, iar doctorii i-au transmis bunicii curajoase că micuțul va merge din nou. „E un luptător, un învingător”, au spus medicii.

Băiatul poate deja să-și miște degetele de la piciorul rănit și este hotărât să-și revină rapid. I. se bucură când primește vizitatori, dar tristețea din ochii lui rămâne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel