Ponta solicită asistență Comisiei de la Venetia la revizuirea Constitutiei

Premierul Victor Ponta este dispus să solicite  asistență tehnică din partea Comisiei de la Veneția în procesul de revizuire a Constituției. Informația a apărut la finalul discutiei cu secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

El a precizat că va trimite o solicitare oficială în acest sens și că va ruga și conducerea Parlamentului să efectueze o astfel de cerere.

 Premierul a arătat că dorește ca revizuirea Constituției să reprezinte un proces deschis nu numai societățtii civile, ci și partenerilor externi ai României.

Solicitarea premierului vine după ce, în decembrie, 2012, Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) a adoptat un aviz cu privire la măsurile luate de Guvernul și Parlamentul României în ceea ce privește alte instituții ale statului și cu privire la Ordonanța de Urgență pentru amendarea Legii 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, precum și vizând Ordonanța de Urgență pentru amendarea Legii 3/2000 privind organizarea referendumului, aviz solicitat de secretarul general al Consiliului Europei și de prim-ministrul Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel