Ponta, despre coabitare: După revizuirea Constituției, premierul va fi cel delegat

Victor Ponta a declarat, vineri seară, la B1 TV că singurul conflict dintre el și președintele Traian Băsescu este reprezentarea României la Consiliul European, precizând că șeful statului nu a încălcat acordul de coabitare prin declarațiile făcute sau scrisoarea pe care i-a adresat-o acestuia și președinților Camerelor.

„Traian Băsescu nu a încălcat atribuțiile acordului de coabitare, care este într-un fel un angajament doar al meu și al lui, nu al lui Antonescu sau altora. Se specifică acolo că fiecare își va îndeplini doar atribuțiile care îi revin prin funcție și să nu intrăm unul peste altul, să ajungem la o criză ca cea de anul trecut. A fost nevoie de un acord scris pentru că credibilitatea ambilor a impus acest lucru după momentele dificile. Președintele poate să spună ce vrea, nu mă deranjează foarte tare, ați observat că eu nu spun niciodată nimic despre președinte, dar reacționez imediat după. Dacă el dă o lovitură, dau și eu una înapoi, nu suntem ca în creștinism. Băsescu nu a făcut nimic care să încalce atribuțiile mele ca prim-ministru, iar eu n-am făcut nimic să-i încalc atribuțiile de președinte. Singurul domeniu în care nu ne-am înțeles și nici Constituția nu a fost clară a fost reprezentarea la Consiliul European”, a spus Victor Ponta.

 Premierul a precizat, însă, că acest conflict între premier și președinte va dura până toamnă, până în momentul în care va fi modificată Constituția.

 „Eu voi cere de fiecare dată mandat să merg la Consiliu, dacă va vrea să mi-l dea, bine, dacă nu, nu. Eu deocamdată voi cere mereu să merg, și la cel din martie, dar din toamnă, când va fi modificată Constituția, primul-ministru la reprezenta România la Consiliul European. Până atunci acesta va fi singurul punct în care ne călcăm pe picioare. ”, a completat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel