Ponta, adevărul despre moscheea de la București. Cifră ȘOC

Victor Ponta, invitat luni la DC News Live, a explicat contextul în care Guvernul României a aprobat concesionarea unui teren lângă Centrul Expoziţional Romexpo, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea unei moschei în București.

Întrebat de ce a aprobat, în vremea când era premier, construcția unei moschei în apropierea Romexpo, și dacă nu ar fi mai bine ca acolo să fie hoteluri pentru grupurile de investitori străini care vin la Romexpo pentru business, Victor Ponta a replicat: "Fostul președinte al României, dl Băsescu, a fost în vizită oficială la Ankara și i-a promis fostului președinte al Turciei, dl Gul, și fostului prim-ministru Erdogan, care acum este președinte, că România va face un parteneriat în care acordă un teren pentru construcția unei moschei, iar ei ne acordă la Istanbul. După care, când în 2015, președintele Erdogan a fost în vizită oficială la București, a fost primit de către președintele Iohannis, și i-a spus de moschee. Și dl Iohannis, corect după părerea mea, a zis: «E treaba Guvernului, că eu, președintele, nu am terenuri». Așa s-a ajuns ca Guvernul, pentru că primăria nu a găsit un teren, din terenul de unde a acordat și pentru templul masonic și pentru alte chestiuni de acest gen, să acorde un teren. Nu este nici megamoschee (...), nici cu 15.000 de studenți musulmani. În acest moment, în București funcționează 18 moschei, niciuna autorizată", a explicat fostul premier la DCNews Live

În același context, fostul premier a fost întrebat ce ar trebui schimbat în România, ca în jurul unui construcții ca Romexpo să fie hoteluri.

"Eu vă garantez, așa era în vremea guvernului meu, poate că cei actuali sunt mai curajoși, că orice fel de idee de a da unui om de afaceri, unei companii un teren care aparține Guvernului nu obținea niciodată semnături. Nimeni nu-și asuma răspunderea să dea unei companii teren", a conchis fostul premier.

Turcia va construi o moschee mare la București, care va fi gata în termen de trei ani, relata în luna iulie a anului trecut ziarul turc Daily Sabah. În schimb, în baza unui acord semnat cu autoritățile române, Turcia va aloca un spațiu pentru construcția unei biserici de către România la Istanbul.

Moscheea, care va fi construită pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați în apropiere de Romexpo, va avea o capacitate de 2.000 de persoane.

Construcția ar urma să includă și un complex cu o librărie, o școală de studiu al Coranului și spații de recreere și va avea caracteristicile arhitecturii din era otomană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel