Poliţist pe motocicletă, accidentat în Bucureşti

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un poliţist de la Brigada Rutieră aflat pe motocicletă a fost rănit, luni, în urma unei coliziuni cu un autovehicul, în zona intersecţiei Calea Călăraşi - strada Agricultori.

"În jurul orei 14,10, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier în zona intersecţiei Calea Călăraşi - strada Agricultori. Conducătorul unui autovehicul care circula pe strada Agricultori a intrat în coliziune cu un motociclist din cadrul Brigăzii Rutiere, aflat în timpul serviciului", informează Brigada Rutieră.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea poliţistului, care a fost transportat la spital.

Ambii conducători de autovehicule au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero.

"Se efectuează cercetarea la faţa locului, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor producerii accidentului rutier", arată sursa citată.

Circulaţia autovehiculelor se desfăşoară sub îndrumarea poliţiştilor rutieri, iar tramvaiele sunt oprite pe ambele sensuri de deplasare, scrie Agerpres.

Motociclist, accident mortal în Prahova. Titi Aur: Ține de miserupismul societății și al autorităților. Suntem într-un război continuu, dar nimeni nu face nimic

Titi Aur a comentat, în exclusivitate pentru DC News, accidentul mortal. 

"Este un accident tipic românesc, bineînțeles coroborat de mai multe cauze, pentru că foarte rar se întâmplă un accident dintr-o singură cauză, dintr-un singur motiv. Pe de o parte e vorba acești parapeți sau ce erau pe mijlocul drumului, care nu erau presemnalizați. Suntem una din puținele țări, dacă nu cumva singura, în care anumite restricții ale drumului, diferite lucrări, îngustarea drumului, etc, este presemnalizată foarte puțin sau deloc. În primul rând e o greșeală din presemnalizarea acelor parapeți de pe mijlocul drumului.

În al doilea rând, greșeala motociclistului, care mergea cu viteză chiar mare, se pare că mai mare decât trebuie, pentru că ceilalți mergeau mai încet și el era singurul care venea foarte tare și care și-a asumat să treacă peste dunga mediană, dungă continuă, sperând că trece și încape între mașini, bineînțeles având neșansa unei nesemnalizări corecte a parapeților care l-au surprins și a ieșit nenorocirea. O cauză este nesemnalizarea drumului, iar o alta aparţine conducătorului motocicletei.

Din păcate, toate sunt din cauza neconștientizării pericolului la care ne expunem. Cei cu drumurile spun că nu contează și vor merge ei (n.r. conducătorii), se descurcă, iar cei care conduc spun că: Mie nu mi se poate întâmpla. Se întâmplă altora, dar mie nu.

Ține de tot, ține de educație, de cei șapte ani de casă, de lipsa de educație din școala generală, mă refer la cum să mergem în siguranță pe stradă, ține de școala de șoferi unde se predă doar acel minim strict necesar ca să știi să pleci de pe loc, să semnalizezi și unde, dacă ai oprit roata la stop, deja ești foarte bun șofer și atunci poți să iei permis de conducere, ține de pregătirea ulterioară, de cursuri de conducere defensivă, campanii, mesaje transmise mai departe, ține de tot comportamentul societății și ține de miserupismul general al societății și al autorităților, că ne-am învățat cu cei 5 morți, 25 de răniți grav și cei în jur de 70-80 de răniți ușor în fiecare zi. Suntem într-un război continuu, dar nimeni nu face nimic“, a spus, pentru DC News, Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel