Plasturele cu GPS, invenția unor eleve românce

Şase eleve de la Liceul 'O. C. Tăslăuanu' din Topliţa au realizat un plasture cu GPS, pentru monitorizarea bolnavilor de Alzheimer sau a copiilor care pot fi răpiţi sau se rătăcesc.

Fetele au câştigat un important concurs naţional cu acestă invenție şi vor reprezenta România la Bruxelles, la faza europeană a întrecerii - Junior Achievement European Company of the Year 2017. 

Edina Bako, Mara Haja, Nicoleta Runcan, Ana Maria Timar, Alexandra Stan şi Andrada Căliman sunt în clasa a XI-a la Liceul 'Octavian Codru Tăslăuanu' din Topliţa şi şi-au propus să schimbe lumea sau, măcar să o facă un loc mai bun şi să-i ajute pe cei din jurul lor. 

Potrivit regulilor, trebuiau să îşi creeze, în mod virtual, propria companie, cu tot ce presupune acest lucru şi să caute un produs sau un serviciu competitiv, pe care să-l implementeze pe piaţă. 

După mai multe idei care erau greu de realizat, cum ar fi bijuterii cu sistem de protecţie, fetele s-au gândit să creeze un dispozitiv care va veni în sprijinul unor persoane vulnerabile sau a copiilor aflaţi în situaţii deosebite. 

Aşa s-a născut 'plasturele cu GPS', ce poate fi monitorizat printr-o aplicaţie pe telefonul mobil, gândită de fete şi care poate fi purtat cu uşurinţă, întrucât are doar câteva grame. 

În acest fel, cu ajutorul telefonului mobil persoana dispărută va putea fi identificată foarte repede, chiar şi atunci când GPS-ul nu este pornit. 

Cu acest dispozitiv echipa din Topliţa a câştigat finala naţională a întrecerii 'Compania anului 2017' şi va reprezenta România la finala Junior Achievement European Company of the Year 2017, de la Bruxelles, care va avea loc peste câteva zile, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel