Plante toxice pentru câini. Ar trebui să îți ții animalul departe de ele

Plante toxice pentru câini. Ar trebui să îți ții animalul departe de ele / Foto: Pixabay, de karim R.
Plante toxice pentru câini. Ar trebui să îți ții animalul departe de ele / Foto: Pixabay, de karim R.

Află în articol care sunt plantele toxice pentru câini.

Există mai multe plante care pot fi pentru periculoase pentru câinele tău, așa că ar trebui să îl ții departe de ele. Iar dacă totuși, în perioada sărbătorilor de iarnă ții neapărat să ai un brad natural, ar trebui să fii precaut, scrie hisdogslife.co.

Crăciunița

Poinsettia sau Crăciunița, cum este mai bine cunoscută la noi, adaugă o notă festivă decorului tău de sărbători, dar cu toate acestea, ar putea provoca multe necazuri dacă câinele tău decide să mănânce frunzele acestei plante.

În timp ce mulți oameni cred că plantele Poinsettias sunt mortale pentru animalele de companie și copii, acest lucru este doar în cazuri extreme. Seva care contribuie la frunzele viu colorate ale poinsettiei poate irita esofagul și gura dacă este consumată, ducând la greață și vărsături. Cu toate acestea, dacă sunt consumate în cantități mari, plantele poinsettia pot fi toxice, totuși, majoritatea câinilor vor fi descurajați să mănânce mai mult decât o mică probă din cauza gustului iritant.

De asemenea, rețineți că dacă poinsettia pe care ați adus-o acasă a fost tratată cu un pesticid, câinele dumneavoastră are un risc mai mare de a se îmbolnăvi dacă mănâncă planta. Acest lucru este valabil mai ales pentru puii tineri. O alternativă mai sigură la poinsettia sunt orhideele albe sau roșii fără pesticide.

Vâscul

Vâscul poate fi toxic pentru câini și poate provoca probleme cu burtica, scăderea bruscă a tensiunii arteriale, probleme de respirație și chiar halucinații. Dacă este consumat în cantități mari, vâscul poate duce la convulsii și chiar la moarte. Din fericire, vâscul este în general atârnat de o ușă sau de tavan, ceea ce îl face inaccesibil pentru animalele de companie.

În perioada sărbătorilor de iarnă, luați în considerare decorarea holurilor cu șuvițe false de vâsc. Asigurați-vă că nu le lăsați la îndemâna câinelui dvs.

Crinul de cameră


O frumusețe periculoasă, planta amaryllis, cunoscută sub denumirea de crin de cameră, este extrem de toxică pentru câini. Ea conține licorină și alte substanțe periculoase care pot provoca letargie, tremor, salivație, vărsături, diaree și multe altele, atât la câini, cât și la pisici. Cea mai periculoasă parte a acestei plante este bulbul său.

Pomii de Crăciun


Seva de la pini și brazi poate provoca iritații ale pielii câinelui tău. Dacă câinele dvs. decide să bea apa din vasul bradului de Crăciun, apa stagnantă ar putea fi plină de bacterii, provocând boli grave. În plus, acele ascuțite pot perfora gâtul și stomacul animalului dvs. de companie dacă sunt consumate.

În loc de un pom de Crăciun natural, luați în considerare folosirea un brad artificial, sau găsiți o modalitate de a văi ține câinele departe de copac, dacă se știe că îi place.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel