Vreți să preparați rapid o gustare delicioasă, dar nu prea aveți timp? Vă propunem rețeta unei plăcinte cu legume savuroasă, gustoasă și ușoară. O aromă cu adevărat inconfundabilă, excelentă și pentru cei care țin o dietă.
Plăcintă rustică cu vinete și ardei: doar 130 de calorii pentru un adevărat răsfăț.
Ingrediente pentru umplutură:
o vânătă,
un ardei;
4 sau 5 măsline fără sâmburi;
pătrunjel;
un cățel de usturoi;
jumătate de pahar cu apă;
20 de grame de parmezan.
Ingrediente pentru blat:
100 de grame de griș integral;
praf de sare;
1 gram de bicarbonat de sodiu (vârful unei lingurițe);
50 ml apă;
25 de grame de ulei de măsline extravirgin.
Spălăm legumele și pătrunjelul. Apoi tăiați vinetele și ardeii în bucăți mici. Puneți legumele tăiate cubulețe într-o tigaie si adăugați cățelul de usturoi zdrobit, pătrunjelul tocat și jumătate de pahar de apă. Nu uitați să adăugați sare și piper după gust.
Vă sugerăm să preparați și: Cum prepari o plăcintă aperitiv din friptura care ți-a rămas. Iese extrem de gustoasă
Acum acoperiți tava cu un capac și lăsați legumele la foc mediu până se vor sota. După aceea, scoatem usturoiul, adăugăm măslinele. Dacă în legume a mai rămas puțină apă, mai lăsam legumele pe foc, până toată apa se va evapora.
Blatul care are doar 570 de calorii se pregătește astfel: într-un castron se pune făină, sare și bicarbonat de sodiu. Într-un pahar, amestecăm bine apa și uleiul, până obțineți o substanță cremoasă, pe care o veți tura peste făină.
Frământați până obțineți un aluat neted, compact și elastic. Se lasă să se odihnească jumătate de oră la frigider într-o folie alimentară.
Nu ratați și: Plăcinta ciobanului. Rețeta specială pentru masa de Paști
Acum blatul este gata să fie întins cu sucitorul. Foaia de blat se pune într-o tavă de 24 cm, în care veți așeza hârtie de copt, unsă cu puțin ulei.
După ce ați străpuns aluatul cu o furculiță, puneți legumele reci.
Coaceți plăcinta la 190 de grade, timp de 30 de minute. Primele 10 pe raftul de jos, apoi alte 15 pe raftul mediu și, în final ultimele 5 minute sub grătar.
Vă sugerăm și: Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai tare rețetă de post: Gust senzațional!
Nu uitați să adăugați parmezanul atunci când mutați tava cu plăcinta rustică sub grătar. Acum trebuie doar să vă urăm: Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu