Cum prepari o plăcintă aperitiv din friptura care ți-a rămas. Iese extrem de gustoasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)

Dacă ți-a rămas mai multă friptură de la ultima masă, nu ar trebui să o arunci în niciun caz. Poți prepara o plăcintă absolut delicioasă.

Ingrediente

- 400 gr aluat foietaj
- 500 gr friptură de porc, de pasăre, sau de vită
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 lingură ulei
- 2 ouă
- cimbru și busuioc
- sare și piper
- susan alb și negru

Cum se prepară

Mai întâi, se lasă aluatul foietaj la decongelat. Aluatul se poate prepara și în casă, fie sub formă de foietaj, foi de plăcintă sau aluat fraged. Merge chiar și un aluat simplu de pâine. Cât timp acesta se decongelează, se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se pune uleiul la încins și se călesc în el legumele tocate mărunt, atât cât să se pătrundă ușor și să se întrepătrundă gusturile. Se stinge focul și se lasă legumele călite la răcit, scrie a1.ro.

Friptura se taie în cubulețe și se amestecă cu legumele trase la tigaie, după ce acestea s-au temperat. Se adaugă un ou întreg și albușul de la al doilea, se mai adaugă câte o priză de sare, piper, cimbru și busuioc și se omogenizează compoziția. Ouăle au rolul de a lega compoziția în timpul tratamentului termic. Acest amestec de carne și legume se rulează în foaia de aluat. Se unge aluatul foietaj cu gălbenuș de ou și se presară pe deasupra susan alb și negru.

Se coace plăcinta aperitiv pentru 20-30 de minute la temperatură medie, sau până se rumenește bine aluatul. Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa.Se poate servi cu un sos de roșii, cu un sos alb de brânzeturi, sau cu o salată simplă de legume.

BONUS: Plăcintă machedonească. Rețeta absolut delicioasă pe care trebuie s-o încerci

Ingrediente

- 500 grame de praz
- 400-500 grame de urdă
- 100-150 grame brânză de oi veche
- 2 ouă
- 150 ml lapte bătut/kefir
- 2 linguri griș
- 1/2 pachet foi de plăcintă
- ulei
- plus 1 ou şi lapte bătut pentru uns
 
Cum se prepară

Spălaţi bine prazul şi păstraţi numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocaţi prazul mărunt. Puneţi 2 linguri de ulei la încins şi căliţi prazul până când se înmoaie bine. Lăsaţi să se răcească. După ce aţi amestecat bine toată compoziţia, o daţi deoparte. Dacă aveţi mărar proaspăt şi vă place, puteţi pune după gust, potrivit reteteculinare.ro.

Într-o tavă rotundă puneţi o hârtie de copt şi ungeţi cu ulei. 

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel