€ 5.0920
|
$ 4.3641
|
Curs valutar: € 5.0920
|
$ 4.3641
 

Prăjitură cu cremă de portocale, răsfățul dulce care unește familia
Autor: Ioana Dinu

prajitura-cu-crema-de-portocale--rasfatul-dulce-care-uneste-familia_79323500 FOTO: Freepik
 

Iată o rețetă de prăjitură cu cremă de portocale, bună pentru mesa în familie, la final de săptămână, dar potrivită și pentru o masă festivă.

Ingrediente

Pentru blat

6 ouă

150 g zahăr

150 g făină

1 linguriță praf de copt

1 linguriță esență de vanilie

Pentru crema de portocale

4 portocale mari

200 g zahăr

4 linguri amidon

500 ml lapte

200 g unt

Pentru decor

Felii de portocală

Frișcă (opțional)

Ciocolată rasă (opțional)

Mod de preparare

Blat

Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă treptat zahărul și continuă să bați până obții o bezea fermă.

Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă.

Încorporează făina amestecată cu praful de copt și esența de vanilie, amestecând ușor de jos în sus.

Toarnă compoziția în tavă și coace timp de 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lasă blatul să se răcească complet înainte de a-l tăia în două foi egale.

Crema de portocale

Rade coaja de la două portocale și stoarce sucul de la toate patru.

Amestecă sucul de portocale cu zahărul și amidonul într-o cratiță.

Adaugă laptele și pune amestecul pe foc mediu, amestecând continuu până se îngroașă.

Ia crema de pe foc și las-o să se răcească puțin, apoi adaugă untul tăiat cubulețe, amestecând până se încorporează complet.

Adaugă coaja rasă de portocală și amestecă bine.

Asamblarea prăjiturii cu cremă de portocală

Așază prima foaie de blat pe un platou și întinde jumătate din crema de portocale peste ea.

Pune a doua foaie de blat deasupra și întinde restul de cremă.

Decorează prăjitura cu felii de portocală, frișcă și ciocolată rasă, după preferințe.

Lasă prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a servi, pentru a se întări crema și a se întrepătrunde aromele.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
SONDAJ DE OPINIE
Alegeri primar București 2025: Pe cine votați?
Ciprian Ciucu
Daniel Băluță
Cătălin Drulă
Anca Alexandrescu
Ana Maria Ciceală
Alt candidat
Trimite răspunsul
x close